Najnovije vesti

NA SAHRANU KUMA VUKOTIĆ DOŠAO POD ROTACIJOM Ispraćaj Alana Kožara pod budnim okom inspektora! OD KOGA KRIJU ŠKALJARCA?
Foto: Printscreen/ Instagram, Printscreen/Kurir TV

iz UP dali drugi odgovor

NA SAHRANU KUMA VUKOTIĆ DOŠAO POD ROTACIJOM Ispraćaj Alana Kožara pod budnim okom inspektora! OD KOGA KRIJU ŠKALJARCA?

Crna Hronika

Kotoranin Jovan Vukotić pod policijskom pratnjom je 31. jula iz Podgorice išao u Bar na sahranu Alanu Kožaru. Inspektori su tog dana nadzirali i sahranu ubijenog Baranina, a potom sa rotacijama “ispratili” Vukotića do Podgorice.

To tvrde sagovornici “Vijesti” iz Uprave policije, objašnjavajući da je navodni šef škaljarskog klana imao pratnju pripadnika Centra bezbednosti Podgorica i njihovih kolega iz Bara.

Iz UP međutim, nisu hteli da odgovore na konkretna pitanja o obezbeđivanju Vukotića, već su objasnili da su tog dana "vršili pojačanu kontrolu".

Vukotić je tri dana pre sahrane svog prijatelja izašao iz Istražnog zatvora u kom je mesecima bio zbog optužbi za pokušaj ubistva dvojice navodnih članova kavačkog kriminalnog klana Miloša Radonjića i Vojina Stupara, kojih je oslobođen. Njegov prijatelj, Alan Kožar, ubijen je 23. jula u Grčkoj.

foto: corfupress fonos, Screenshot, Vijesti.me

- Službenici Uprave policije preduzimaju svakodnevne mere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju preventivnog delovanja na suzbijanju teških krivičnih dela, posebno sa aspekta kontrole lica koja su registrovana kao povratnici u vršenju krivičnih dela. S tim u vezi, pripadnici policije su preduzimajući operativno taktičke mere i radnje iz svoje nadležnosti a shodno bezbednosnoj proceni, 31. jula vršili pojačanu kontrolu lica koja su registrovana kao povratnici u vršenju krivičnih dela, kao i lica koja su bliska pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa. Policija će nastaviti ove aktivnosti u cilju preventivnog delovanja i sprečavanja vršenja krivičnih dela i prekršaja u narednom periodu - odgovorili su 12. avgusta iz UP.

Tu bezbednosnu instituciju “Vijesti” su osam dana pre toga pitale da li su 31. jula, od Podgorice do Bara, odnosno groblja Gusta, kao i sve vreme dok je tamo boravio na sahrani Alana Kožara, obezbeđivala Jovana Vukotića.

Nisu odgovorili na to, ali ni na pitanja ako su ga obezbeđivali ko je, kada i zbog čega doneo takvu odluku, niti od koga je tog dana prijetila opasnost po Vukotićev život, kao ni koji stepen zaštite je korišćen tog dana i koliko službenika Uprave policije je bilo angažovano na tom zadatku.

Bez odgovora ostalo je i pitanje da li je UP Vukotiću dodelila 24-časovno obezbeđenje ili je to bio izuzetak, ali i koliko puta do sada je UP radila isto kada su u pitanju osobe koje čak i u zvaničnim saopštenjima i izjavama UP označava članovima organizovanih kriminalnih grupa.

foto: Ana Paunković

Iz zatvora izašao tri dana pre sahrane

Vukotić je tri dana pre sahrane svog prijatelja izašao iz Istražnog zatvora u kom je mesecima bio zbog optužbi za pokušaj ubistva dvojice navodnih članova kavačkog kriminalnog klana Miloša Radonjića i Vojina Stupara, kojih je oslobođen.

Njegov prijatelj, Alan Kožar, ubijen je 23. jula u Grčkoj. U tog Baranina i Užičanina Damira Hadžića (46) iz dva oružja ispaljeno je 29 metaka. Napadači su im pucali u grudi i glavu. Škaljarci, koji su godinama bežali od policije, ubijeni su na području južnog Krfa.

Njihova beživotna tela pronađena su u automobilu, na parkingu iznajmljene vile na Halikouniju.

Crnogorska policija nije obznaninila da li su njihove kolege iz Grčke tražile bilo kakvu pomoć u toj istrazi. Prema nezvaničnim podacima od njih je, posredstvom Interpola, tražena provera identiteta ubijenog Baranina, ali i podaci o njemu i njegovim kontaktima.

U prvim satima nakon ubistva izvor iz vrha crnogorske policije kazao je Vijestima da postoje informacije da je još jedna osoba ranjena u napadu na Kožara i Hadžića. To, međutim, nije zvanično potvrđeno.

U vodu pale optužbe Tamare Zvicer

Više državno tužilaštvo krajem juna obustavilo je istragu protiv Jovana Vukotića, kojeg su sumnjičili i za pokušaj ubistva Tamare Zvicer, supruge navodnog vođe kavačkog klana Radoja Zvicera.

Istraga je obustavljena gotovo četiri godine nakon pucnjave u Kotoru, iako je Vukotićev otac, sada pokojni Veselin Vukotić, Specijalnom državnom tužilaštvu još u junu 2016. godine dostavio dokaze koji potvrđuju da je njegov sin Jovan bio u Ljubljani kada je 23. maja te godine u Kotoru pucano na Tamaru Zvicer.

(Kurir.rs/Vijesti)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track