SRBIN MEĐU ANĐELIMA PAKLA: Član zloglasne bande uhapšen na Tenerifama na plantaži marihuane!
Foto: Printscreen

istraga

SRBIN MEĐU ANĐELIMA PAKLA: Član zloglasne bande uhapšen na Tenerifama na plantaži marihuane!

Crna Hronika -

Španska policija privela je kriminalnu grupu, okupljenu oko bajkerske organizacije, u kojoj je i naš državljanin, zbog sumnje da su uzgajali drogu

Državljanin Srbije, za kojim je naša država tragala zbog sumnje da je pripadnik međunarodne grupe pljačkaša nakita "Pink panter", uhapšen je juče na Tenerifama u velikoj akciji španske policije pod nazivom "Vepar-Vulkan"!

Kako su preneli mediji, Srbin je uhapšen dok je kontrolisao kvalitet i napredak rasta zasada marihuane iza kog stoji moto-banda Anđeli pakla.

Nađeno i oružje

- Osim Srbina, uhapšeni su i dva nemačka državljanina, Poljak, Francuz i Španac. U akciji u kojoj su učestvovale policije nekoliko zemalja otkrivene su dve plantaže marihuane, na kojima je bilo više od hiljadu stabljika, kao i droga spremna za dalju preprodaju - prenose španski mediji i navode da kada su naoružani specijalci upali u stanove koje su uhapšeni koristili, pronašli su i veliku količinu oružja, mačeta i više mobilnih telefona, kao i GPS uređaje za praćenje.

Još jedno hapšenje

Pao "škaljarac" s poternice

U odvojenoj akciji španske policije uhapšen je i crnogorski državljanin Ljubomir Krivokapić, navodno blizak škaljarskom klanu. On se sumnjiči da je 2016. u Kotoru pucao na pripadnika suprotstavljenog kavačkog klana Miloša Radonjića. - Krivokapić je navodno bio angažovan kao obezbeđenje vođa škaljarskog klana - otkrili su crnogorski mediji.

foto: Profimedia / Viktor Tolochko/ Sputnik

Osim trgovine drogom, njima se na teret stavlja i pranje novca, kao i iznude. Iako su svi odranije poznati evropskim policijama po različitih krivičnim delima, uhapšeni su na Kanarskim ostrvima bili okupljeni oko Anđela pakla. Sumnja se da je ova bajkerska organizacija stajala iza finansiranja proizvodnje droge na modernim plantažama.

- Svi uhapšeni imaju debele policijske dosijee, a za Srbinom je raspisana i međunarodna poternica zbog sumnje da je jedan od vođa "Pink pantera", koji su širom sveta izveli spektakularne pljačke luksuznih juvelirnica - navode oni.

Reketirali vlasnike bordela

Istraga i prikupljanje dokaza protiv ove kriminalne grupe navodno su počeli još u septembru prošle godine, kada je policija na Tenerifama ušla u trag ozloglašenoj bandi.

- Sumnjiče se da su uzgajali marihuanu za dalju prodaju, ali i za reketiranje više ljudi, uglavnom vlasnika bordela i tatu studija - otkrili su izvori.

Oni podsećaju da su pripadnici grupe Anđeli pakla i ranije hapšeni u Španiji. Iako se predstavljaju kao grupa okupljena oko moto-sporta osnovana 1948, njeni pripadnici tokom prethodnih godina privođeni su zbog sumnje da su se bavili iznudama, trgovinom drogom, pljačkama, kao i zbog nasilnog ponašanja.

(Kurir.rs/Jelena Spasić/foto Printscreen, Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track