Najnovije vesti

Kneletovo ubistvo i danas misterija!

Nerasvetljeni zločini koji su potresli Srbiju 28. oktobar 1992. Aleksandar Knežević Knele

Kneletovo ubistvo i danas misterija!

Crna Hronika
Na ogledalu u sobi „Hajata“ u kojoj je Aleksandar Knežević nađen mrtav krvlju je bilo ispisano „Broj 1“

BEOGRAD - Istinu odneo u grob!
Ubistvo Aleksandra Kneževića Kneleta označilo je početak krvave serije ubistava na beogradskom asfaltu! Imao je samo 21 godinu kad je 28. oktobra 1992. godine likvidiran u apartmanu 331 hotela „Hajat“ u Novom Beogradu. Telo momka koji je ostao upamćen po imidžu čiji su simboli bili firmirana trenerka, patike, kratka frizura i zlatan lanac oko vrata nađeno je sledećeg dana. Ležao je na stomaku, a na ogledalu je bila krvlju ispisana poruka: „Broj 1“. Ova poruka do danas nije dešifrovana!

Kneletov otac Dušan Buca Knežević često je, tokom skoro punih 20 godina, govorio da želi da sazna istinu o smrti svog sina. Međutim, za skoro pune dve decenije istraga o smrti Aleksandra Kneževića gotovo da nije odmakla dalje od početka! Poznato je da je u Kneleta jedan napadač ispalio tri hica iz pištolja malog kalibra s prigušivačem. I to je jedino što se zna! Sve ostalo su pretpostavke, a jedna od njih je da je Kneleta ubio neko koga je on dobro poznavao i u koga je imao poverenje.

Kneletovi prijatelji ukazivali su da je, iako mlad, Knežević bio izuzetno oprezan. To nije bila njegova prva noć u poznatom hotelu, u njemu je praktično živeo. Oni koji su mu bili bliski tvrdili su da nikada nije olako otvarao vrata hotelske sobe. Uvek je nekoliko puta proveravao koga pušta u sobu, a pištolj je u ruci navodno držao čak i kada su mu u posetu dolazili bliski prijatelji. Ipak, kobnog dana napadača je pustio u sobu.

Aleksandar Knežević Knele sahranjen je na Bežanijskom groblju, a poslednjem ispraćaju prisustvovalo je nekoliko hiljada ljudi.

(J. S.)

 

Aleksandar Knežević Knele
Aleksandar Knežević Knele


 

Nestanak osumnjičenog

Jedini zvanično koji se zvanično nalazio pod istragom zbog Kneletovog ubistva bio je Miša Cvijetinović, nesuđeni zet Radeta Ćaldovića Ćente. Na meti istrage, koja je obustavljena zato što nije bilo dokaza da je on egzekutor, navodno se našao kada se pročulo da mu je veče pred ubistvo Knele oduzeo džip. Iako je oslobođen odgovornosti, Cvijetinoviću se pre više od 15 godina izgubio svaki trag.

 


 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...