ZAJEDNO OTIŠLI U SMRT: Došla s mužem na reku da roštiljaju i pecaju, a onda je počeo HOROR!
Velika Morava Ronioci juče satima tražili tela utpoljenih supružnika, Foto: Tamara Trajković

užas

ZAJEDNO OTIŠLI U SMRT: Došla s mužem na reku da roštiljaju i pecaju, a onda je počeo HOROR!

Crna Hronika -

Mirjana Mladenović (64) okliznula se i pala u Veliku Moravu, a njen suprug Dragi (64), iako neplivač, pokušao da joj pomogne

Dragi Mladenović (64) iz sela Saraorci kod Smedereva i njegova supruga Mirjana (64) udavili su se prekjuče u Velikoj Moravi, i to naočigled nekoliko pecaroša.

Prema rečima očevidaca, supružnici su u petak došli na plažu kako bi uživali kraj reke.

foto: Tamara Trajković

- Bio je praznik Velika Gospojina i Mladenovići su traktorom došli do obale, koju su poznavali kao svoj dlan jer tu svakodnevno skupljaju drva. Međutim, kobnog dana nisu došli da rade, već da uživaju i da se odmore, jer je bio veliki praznik i nisu hteli ništa da rade - kaže Lazar Nićiforović, očevidac nesreće.

Prema njegovim rečima, on je video dva tela, muško i žensko, kako plutaju po vodi, prolazeći pored kopova peska.

foto: Tamara Trajković

- Na plaži su u to vreme, pored njih, bili i neki pecaroši. Oni su videli da se žena okliznula i upala u reku. Muž je odmah reagovao i probao da je izvuče, a pošto nije uspeo, seo je na traktor i otišao do druge obale da proba odatle da je spase. Međutim, kada je ušao u vodu, i on se udavio - priča Nićiforović.

Prema njegovim rečima, pecaroši, koji su sve videli, nisu imali kod sebe telefon da pozovu pomoć.

- Sačekali su da dođe njihov drug, koji je po prethodno po dogovoru trebalo tu da dovede decu. Baš kad su deca naišla, tela su došla do uvale, zakačila se za granu. Kad su deca to videla, počela su da vrište - dodaje sagovornik i kaže da su u međuvremenu tela otišla nizvodno.

KOMŠINICA

Otišli da pecaju i roštiljaju

Komšinica kaže da su Mirjana i Dragi otišli na Moravu da on peca i da su poneli meso za roštilj.

- Hteli su da provedu lep praznični dan i da se malo odmore. Verujemo da, pošto je bilo veoma toplo, Mirjana odlučila da uđe u plićak da se rashladi. Šta se tada desilo, da li joj je pozlilo ili ju je povukla voda, ne znamo. Ja sam ih tog dana čekala da se vrate, da popijemo kafu, ali sam čula rođaku kako kuka u dvorištu i tada sam čula da su se udavili - rekla je komšinica i dodala:

- Kud njima ovo da se desi? Celog života su bili zajedno, nikada se nisu odvajali. Bili su toliko dobri, nikome se nisu zamerili.

Ronioci Žandarmerije juče su čitavog dana pretraživali Moravu, a iz reke je najpre izvučeno Mirjanino telo.

Komšije Mladenovića pričaju da ni Mirjana ni Dragi nisu znali da plivaju.

- Njih dvoje su bili u braku skoro 40 godina. Ceo život su proveli zajedno i lepo su se slagali, pa nas ne čudi što je Dragi krenuo za ženom. On je učinio sve da je spase, mnogo su se voleli. On ne bi mogao da podnese da mu se ona udavila pred očima, a da nije ništa preduzeo - kaže komšija.

PORODICA

Očajni smo

Supružnici su iza sebe ostavili dve ćerke i sina, kao i unuke. Porodica se juče okupila u njihovoj kući u Saraorcima čekajući vesti o pronalasku tela. - Imajte razumevanja, očajni smo, ne znamo šta nas je ovo snašlo - bilo je sve što je rekla žena koja je otvorila vrata doma Mladenovića.

- Nije nam jasno kako je ona upala u Moravu. Čujemo sad da joj je verovatno pozlilo dok je stajala do vode i da je zato upala i udavila se. Tu je i plićak, pa nam je to jedino logično.

Kurir.rs/ Jelena Ivić Foto: Tamara Trajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track