Predao se Jovan Tintor, bivši Karadžićev savetnik

Predao se Jovan Tintor, bivši Karadžićev savetnik

Crna Hronika -
Tintor je osumnjičen da je u petak uveče hicima iz pištolja usmrtio Branka Petrovića (50) iz mioničkog sela Todorin Do

VALJEVO - Osumnjičeni za ubistvo u Banji Vrujci predao se valjevskoj policiji, potvrđeno je u Istražnnom odeljenju Višeg suda u tom gradu.

Jovan Tintor (59), izbeglica iz BiH, koji živi u selu Kadina Luka kod Ljiga, došao je sinoć u policiju i brani se ćutanjem.

On je u petak uveče hicima iz pištolja usmrtio Branka Petrovića (50) iz mioničkog sela Todorin Do, a motive treba da utvrdi dalja istraga. Prema nezvaničnim podacima, Jovan T. se kod kioska "Ravnogorac" mazao lekovitim blatom, a Petrović je sa terase jednog od obližnjih objekata dobacio kako mu to "neće pomoći".

Osumnjičeni je otišao do džipa, uzeo pištolj, pucao Petroviću u grudi, a potom ga "overio" u glavu. Posle ubistva seo je u džip i pobegao. Njegov džip je juče pronađen u okolini Čačka. Prema pisanju pojedinih beogradskih medija, Jovan T. je u vreme rata u BiH bio savetnik predsednika Republike Srpske (RS) Radovana Karadžića i četnički vojvoda. Slovio je i kao finansijer Srpske demokratske stranke (SDS).

Pre rata u BiH bio je moler i kafedžija. Njegovo ime pominjalo se i prilikom iznošenja dokaza tokom suđenja Karadžiću pred Haškim tribunalom. Uoči majskih lokalnih izbora u ljiškoj opštini je prikupljao potpise za listu Ravnogorskog pokreta ali je nije predao. Po nalogu istražnog sudije, juče je urađena obdukcija tela nastradalog Petrovića, koji je živeo sam.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track