UBILI SU MI OCA, NE ZNAM ZAŠTO: Ubica je krenuo ka Ristiću sa pištoljem, on je digao ruke uvis, ali je napadač zapucao!
Foto: Tamara Trajković, Privatna Arhiva

sačekuša za poznatog ugostitelja

UBILI SU MI OCA, NE ZNAM ZAŠTO: Ubica je krenuo ka Ristiću sa pištoljem, on je digao ruke uvis, ali je napadač zapucao!

Crna Hronika
18:54h

Dragan Ristić Čađa (61), vlasnik dva restorana u Beogradu, ubijen u sačekuši u blizini svoje kuće u naselju Kaluđerica

Dragan Ristić Čađa (61), ugostitelj i kum aktera dokumentarnog filma "Vidimo se u čitulji" Željka Rutovića, ubijen je juče oko 8.15 u blizini svoje kuće u beogradskom naselju Kaluđerica.

Nepoznati napadač, za kojim policija traga, ispalio je tri hica u Ristića, a potom pobegao sivim "pasatom", koji je nedugo posle zločina nađen zapaljen u Mirijevu. U ugljenisanom karavanu nađen je pištolj sa prigušivačem.

foto: Privatna Arhiva

Zločin se dogodio kada je Ristić iz dvorišta izašao svojim "audijem" i, kako se pretpostavlja, krenuo na posao. Napadač, koji je detaljno isplanirao likvidaciju, čekao ga je u blizini. Čim je krenuo, pošao je za njim kolima i, kao se pretpostavlja, inscenirao udes.

foto: Tamara Trajković

- Dragan je išao Ulicom proleterskih brigada ka Smederevskom putu, za njim je išao auto, u kom su bile dve žene, a za njima sivi "pasat". "Pasat" je prestigao žene u autu i udario u Draganova kola, zbog čega se on zaustavio i izašao, verovatno da vidi štetu.

Tada je ubica krenuo ka njemu sa pištoljem, a on je podigao ruke uvis i napadač je pucao - kaže izvor i nastavlja: - Dragan je pao, a ubica se okrenuo i pošao ka svom auto, kada je ugledao žene u kolima koja je prethodno obišao. Držao je pištolj prema njima, praktično ih je nišanio, ali je onda spustio oružje, seo u auto i otišao.

zapaljen automobil
zapaljen automobil foto: Kurir

Mrtvog Ristića na asfaltu kraj auta zatekao je komšija.

- Auto je i dalje radio, on je ležao na stomaku. Prvo sam pomislio da je pešak i da je pregažen. Odmah sam pozvao policiju i Hitnu - kaže komšija. Izvor kaže da je likvidirani Ristić bio poznat u Kaluđerici, jer je godinama držao klub "Hram".

- Važio je za autoritet, gledali su ga sa strahopoštovanjem. Držao je lokalnu diskoteku, a nedavno je zakupio i restoran na Košutnjaku. Imao je i neku firme - kaže izvor.

foto: Tamara Trajković

Na mestu zločina juče je bio i Ristićev sin Milutin, koji je pre tri godine izašao iz zatvora.

- U šoku smo, ne znam zbog čega su mi ubili oca. Bio je dobar čovek, on je samo ugostitelj - rekao je kratko sin. Kako saznajemo, porodica je istražiteljima rekla da ne znaju ko bi mogao da ubije Dragana, jer do sada nisu imali problema, niti znaju da mu je neko pretio.

Advokati

Zvezda je slavila titulu kod njega

Ubijeni je bio otac petoro dece. Tokom mladosti profesionalno se bavio rukometom. - Bio je častan čovek, veliki domaćin. Držao je porodične restorane, nedavno je dobio i unuka. Nije bio kriminalac, devedesetih je uslovno osuđivan, ovo što se dogodilo ostavilo nas je u šoku - rekli su za Kurir advokati koji su ranije zastupali Ristića, Aleksandar Šćekić i Božidar Grubović. Kako navode, u restoranu "Hram", koji je devedesetih držao na Novom Beogradu, Crvena zvezda je 1991. proslavila osvajanje Kupa evropskih šampiona posle pobede u Bariju.

- Potvrdili su da se nedavno dogodio incident, kada je ispred diskoteke "Hram", koju zvanično vode jedan od sinova i ćerka pokojnog, bačena bomba.

U toj eksploziji niko nije nastradao, a ispitaće se da li su bacanje bombe u junu i jučerašnje ubistvo povezani - kaže izvor i dodaje da je u poslednje vreme Ristić sa jednim od sinova bio posvećen vođenju restorana "Košuta".

Ugovoren obračun

Sin robijao za ubistvo

Milutin Ristić (34), najstariji sin ubijenog, bio je osuđen na 10 godina zatvora zbog toga što je sa još trojicom mladića učestvovao u ubistvu Vladimira Doskovića (33) i Dalibora Milenkovića (21) u novembru 2008. Navodno, vatreni obračun u kom su ubijena dvojica mladića dogodio se u Kaluđerici posle višemesečnog sukobljavanja dve grupe. Kako su mediji tada pisali, bio je ugovoren obračun u kom su posle vređanja i tuče hicima iz pištolja ubijeni Milenković i Dosković.

(Kurir.rs - B. Travica - J. Spasić; Foto: Tamara Trajković - Kurir)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track