Najnovije vesti

DEBEO DOSIJE, RANJAVANJE PRIPADNIKA BIA, VEZA SA MISICOM: Evo ko je čovek koji je ubijen danas na Novom Beogradu
Foto: Tamara Trajković, Instagram Printscreen

DEBEO DOSIJE, RANJAVANJE PRIPADNIKA BIA, VEZA SA MISICOM: Evo ko je čovek koji je ubijen danas na Novom Beogradu

Crna Hronika

U slučaju ubistva Dragoslava Miše Ognjanovića istraga je utvrdila da iza zločina stoje najmanje dve osobe, koje su ga danima pre likvidacije pratile.

Jedan od njih je, kako mnogi tvrde, Beograđanin Strahinja Stojanović , koji je ubijen danas na Novom Beogradu.

Više o tome klikom OVDE.

KO JE STRAHINJA STOJANOVIĆ?

Strahinja Stojanović dospeo je u žižu javnosti u avgustu prošle godine, kada je u zemunskom naselju Galenika eksplodirao automobil marke "audi" u kom je, u trenutku detonacije, bila bivša misica iz Španije Olat Bilbao Gonzales (21), ali je po svojim kriminalnim radnjama odavno poznat policijskim i sudskim organima.

foto: Instagram

Iz zatvora u kom je bio zbog izazivanja opšte opasnosti izašao je u aprilu prošle godine, a u avgustu u eksploziji "audija" koja je, po svemu sudeći, bila namenjena njemu, teško je povređena misica iz Španije, dok je Stojanović sticajem okolnosti prošao nepovređen jer se baš u tom trenutku vratio do stana po mobilni telefon.

Sve se dogodilo dve nedelje nakon ubistva Ognjanovića, te je u samom startu postalo sumnjivo da su ova dva slučaja povezana, budući da se, prema informacijama koje su se sada pojavile, Ognjanović i sam rekao da sumnja da ga Stojanović sa još jednim muškarcem kontinuirano prati.

Stojanovića je inače poznavao sa suđenja u slučaju ubistva brata Luke Bojovića, Nikole, gde se njegov mogući egzekutor pojavio u svojstvu svedoka.

Ovo nije bilo prvo Stojanovićevo pojavljivanje na sudu. On je hapšen nekoliko puta zbog teških krivičnih dela, a osuđivan je zbog prinude i oružja.

Pričalo se da je Strahinja u aprilu 2013. na Galenici ranio kuma, Miloša Vidakovića. Kao razlog se navodi Vidakovićeva žena. Ono što je zanimljivo da Vidaković nije želeo ništa da otkrije policiji iako je znao ko ga je povredio.

Sumnjalo se da je baš Stojanović naručio ubistvo svog kuma Vidakovića, koje se dogodilo pred 500 svedoka u Budvi 2013.

To ubistvo priznao je Miloš Vojnović, ali je u optužnici kao nalogodavac bio naveden Branislav Šaranović.

U optužnici je takođe navedeno da je Stojanovićev DNK nađen u stanu u Budvi u kome su se krili Miloš Delibašić i ostali optuženi za ubistvo.

U dosijeu Stojanović stoji i da je hapšen u februaru 2015, zbog sumnje da je u pucnjavi 21. januara iste godine ranio Zorana Lj. (54), pripadnika BIA.

Kod njega je tada nađen i pištolj.

Zoran je bio slučajna žrtva obračuna dve grupe, čiji su pripadnici iz kola u pokretu pucali jedni na druge.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...