Najnovije vesti

MUP: Apsolutna je neistina da je policija skrivala slučaj Кontić od tužilaštva 19 dana
Foto: MUP Srbije

saopštenje

MUP: Apsolutna je neistina da je policija skrivala slučaj Кontić od tužilaštva 19 dana

Crna Hronika

Policijska uprava Novi Sad obavestila je javnost da su pojedini mediji objavili apsolutnu neistinu da je "policija skrivala slučaj Кontić od tužilaštva 19 dana".

- Iako u vesti, koju su prepisali od drugih medija, stoji samo da je Više javno tužilaštvo tada pokrenulo istražni postupak, u medijima su se pojavili naslovi bazirani na netačnim tvrdnjama. Naravno, reč je o potpunoj laži i očiglednoj obmani javnosti, pošto se i iz zvaničnog odgovora Višeg javnog tužilaštva vidi samo da su oni tada pokrenuli istražni postupak, što naravno ne znači i da je policija tada obavestila tužilaštvo o prebijanju mladića u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu. Istine radi, policija je Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu obavestila 24. avgusta, čim je dobila prijavu od Кliničkog centra Vojvodine. Navedeno tužilaštvo je dalo nalog policiji da započne prikupljanje potrebnih obaveštenja povodom navedenog slučaja, u skladu sa čim je policija uzela izjavu i od oštećenog i od više osoba koje su te večeri bile prisutne na mestu događaja. Naravno o svemu su sačinjene službene beleške i upoznat je postupajući tužilac - navodi se u saopštenju MUP i dodaje:

- U međuvremenu je od strane tužioca prekvalifikovano krivično delo - iz teških telesnih povreda u pokušaj ubistva. Upravo zbog promene krivičnog dela za koje se tereti osumnjičeni, moralo je doći i do promene postupajućeg tužilaštva, pa je predmet prebačen u Više javno tužilaštvo u Novom Sadu. Zato je ovo tužilaštvo, u skladu sa novom kvalifikacijom krivičnog dela, 12. septembra dalo naredbu o sprovođenju istrage. Teško je poverovati da je neistina koja je objavljena posledica isključivo nepoznavanja zakonskih procedura, tačnije šta znači obavestiti tužilaštvo o događaju, šta podneti krivičnu prijavu i pokrenuti istražni postupak, kao i koja su krivična dela u nadležnosti kog tužilaštva. Očigledno je njihov cilj narušavanje ugleda pripadnika PU Novi Sad koji rade na rasvetljavanju pomenutog slučaja - stoji u saopštenju.

(Kurir.rs/Foto: MUP Srbije)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...