UBICA STAJAO NA OBLIŽNJOJ AUTOBUSKOJ STANICI? Policija uzela snimke sa kamera, na ispitivanju i Strahinjini DRUGOVI
Foto: Privatna Arhiva, Anja Konstatinović/Mondo

stajao na obližnjoj autobuskoj stanici

UBICA STAJAO NA OBLIŽNJOJ AUTOBUSKOJ STANICI? Policija uzela snimke sa kamera, na ispitivanju i Strahinjini DRUGOVI

Crna Hronika -

Istraga brutalne likvidacije Zemunca Strahinje Stojanovića (30), prekjuče usred bela dana u Novom Beogradu, usmerena je ka njegovim poslovima sa one strane zakona i sukobu sa suparničkim kriminalnim grupama sa narko-tržišta.

Na njegov džip "BMV iks 5" podmetnut je plastični eksploziv (C4), a detonacija je izazvana daljinski, najverovatnije pozivom sa mobilnog na mobilni telefon, prikačen uz "paklenu napravu".

foto: Instagram, Tamara Trajković

Šta govore snimci sa kamera?

Policija je tokom dana, u potrazi za dokazima, sa nekoliko objekata u blizini mesta likvidacije uzela snimke s kamera.

Inspektori pokušavaju da utvrde da li su egzekutori pratili mladića i iz kola aktivirali eksploziv, ili je reč čak o nekom ko je išao peške ili stajao na obližnjoj autobuskoj stanici.

Stojanovića su mnogi držali na nišanu, ali se još ne zna ko je tačno "povukao oroz". Odranije je bio u sukobu sa nekoliko zemunskih grupa koje se bave rasturanjem narkotika.

Policija je i juče ispitivala njegove drugove, ali i ljude sa kojima je, prema operativnim saznanjima, Stojanović odranije bio u sukobu.

Profi egzekucija

Organizatori Stojanovićevog smaknuća detaljno su proučavali kretanje ovog mladića, a u tome im je nesvesno pomogla i žena od koje se nije odvajao poslednjih šest meseci - Kolumbijka Sonja Suarez Gomez (45).

foto: Privatna Arhiva

Više o tome klikom OVDE.

- Eksploziv je postavio neko ko je stručan, a detonacija je bila usmerena tačno na vozača - navodi sagovornik iz istrage.

- Sada se istražuje tačno kretanje Stojanovića, kako bi se utvrdilo kada je i gde mogla da bude postavljena naprava. Pregledaće se sva ta mesta, posebno ako su neka pokrivena kamerama i video-nadzorom.

U toku je veštačenje ostataka eksploziva, kao i džipa.

1 / 3 Foto: Kurir

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track