EKSKLUZIVNO! OTKRIVEN ATENTATOR KOJI JE RAZNEO STRAHINJU! Biciklista digao u vazduh Stojanovića?
Jeziva scena na Novom Beogradu Kolumbijka i Strahinja Stojanović trenutak posle eksplozije džipa, Foto: Anja Konstatinović/Mondo

ISTRAGA

EKSKLUZIVNO! OTKRIVEN ATENTATOR KOJI JE RAZNEO STRAHINJU! Biciklista digao u vazduh Stojanovića?

Crna Hronika -

Istražitelji na osnovu prikupljenih dokaza sumnjaju da je bombu podmetnutu pod džip mafijaša aktivirao muškarac na biciklu, koji je nađen u Savi.

Eksplozivnu napravu postavljenu pod džip Strahinje Stojanovića (30), koji je ubijen u nedelju na Novom Beogradu, najverovatnije je aktivirao biciklista, koji je bio u neposrednoj blizini, ekskluzivno saznaje Kurir.

Snimile ga kamere

- Pregledani su snimci sa sigurnosnih kamera sa okolnih objekata i proverava se kretanje svih prolaznika koji su se u vreme eksplozije zatekli u blizini Ulice Omladinskih brigada. Istražiteljima je najviše pažnje privukao muškarac obučen kao profesionalni biciklista, kog su kamere snimile dok prolazi nedaleko od mesta na kom je Stojanović dignut u vazduh - otkriva izvor Kurira iz istrage.

foto: Privatna Arhiva

Prema njegovim rečima, bicikl koji odgovara onom sa snimka pronađen je bačen u reku Savu, u blizini šetališta u Bloku 45 na Novom Beogradu, i sumnja se da je atentator njime pobegao s mesta eksplozije.

- Muškarac, na čijoj se identifikaciji radi, na glavi je imao kacigu i potkapu, što nije izazivalo sumnju prolaznika jer profesionalni biciklisti inače nose ovakvu zaštitnu opremu - dodaje sagovornik.

Istragom je utvrđeno i da je pod BMW bilo podmetnuto između kilogram i kilogram i po eksploziva pentrit, i to ispod vozačevog sedišta.

- Eksplozija je bila usmerena, a paklenu napravu je postavio profesionalac. Trebalo bi da se utvrdi da li je biciklista samo daljinski aktivirao bombu ili ju je on prethodno i postavio - kaže izvor.

Podsetimo, sa Stojanovićem u džipu bila je i njegova devojka iz Kolumbije Sonja Suarez Gomez (45). Kako je Kurir pisao, istražitelji sumnjaju da je ona pomogla atentatorima jer je redovno na svoj Instagram profil objavljivala fotografije i lokacije na kojima njih dvoje borave.

Povezan sa ubistvima

On podseća da je Stojanović 2018. preživeo identičnu eksploziju, ali i da je bio poznat srpskoj, ali i evropskoj policiji. Osuđivan je u Holandiji, a dovođen je u vezu sa ubistvom advokata Miše Ognjanovića.

- Postoje operativni podaci da je bio blizak Milošu Delibašiću, osuđenom da je bio deo grupe koja je ubila rođenog brata Luke Bojovića, Nikolu, kao i Miloša Vidakovića, Strahinjinog kuma. Ubijeni advokat bio je Bojovićev branilac - podseća sagovornik.

Kolumbijka progovorila

KRENULI SMO NA AUTO-TRKE KAD JE PUKLA BOMBA

foto: Privatna Arhiva

Sonja Suarez Gomez (45) iz Bogote, koja je lakše povređena u eksploziji, ispričala je istražiteljima da je sa Stojanovićem u nedelju krenula na auto-trke na Ušću.

Posle saslušanja je zabranjeno da do okončanja istrage napušta Srbiju.

- U teškom je psihičkom stanju. Ispričala je da su pre eksplozije bili srećni i da su nameravali da idu na trke - otkriva izvor i dodaje da je rekla da nije ni bila svesna šta se dogodilo.

- Strahinja je vrištao od bolova, pokušala sam da ga izvučem napolje. Pritrčao je i prolaznik i pomogao mi - rekla je navodno i objasnila da je Srbina upoznala 2019. u Madridu, na žurki.

- Ušli su u intimne odnose, ali je ona ubrzo otputovala u Majami kod ćerke. Kada se vratila u Madrid, nastavili su vezu. Prvi put je u Srbiji bila početkom godine, a onda nakratko opet otišla kod ćerke, koja se porodila. U martu je doputovala u Srbiju - kaže izvor.

Sonja je otkrila i da je sa Strahinjom putovali po Srbiji, a u Beogradu su trenirali, išli u restorane.

Ona se juče prvi put oglasila na Instagramu video-snimkom, u kom se poručuje da smo svi mi duše i da onaj ko umre samo je fizički otišao.

Neobično ponašanje

SMEH NA INSTAGRAMU

Sagovornik Kurira ukazuje na neobično ponašanje Kolumbijke posle Strahinjine likvidacije.

- Ona je sestri, na fotografiju na kojoj ispija piće u noćnom provodu, juče uz nasmejani emotikon napisala da je „mršava, ali lepa“ - otkriva sagovornik.

Kurir.rs/Ekipa Kurira/ foto Anja Konstatinović/Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track