OTKRIVENO ZAŠTO SE NEĐELJKO DANAS NIJE POJAVIO PRED SUDOM: Evo šta se zapravo desilo sa ubicom s Fejsbuka
Foto: Printscreen Facebook, Nemanja Nikolić

oglasili se iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija

OTKRIVENO ZAŠTO SE NEĐELJKO DANAS NIJE POJAVIO PRED SUDOM: Evo šta se zapravo desilo sa ubicom s Fejsbuka

Crna Hronika -

Optuženi za ubistvo studenta Miloša Mileusnića, Neđeljko Đurović, nije danas doveden u sudnicu na glavni pretres.

Sudija koja vodi postupak rekla je da ni ona sama ne zna zašto.

- Zbog tehničkog kvara u bazi podataka sa datumima suđenja nije se pojavio današnji datum koji se odnosi na suđenje pritvoreniku N. Đ. pred Visim sudom u Beogradu. IT podrška Uprave radi na uklanjanju kvara, a postupajući sudija obaveštena je o razlogu nedovođenja pritvorenog N. Đ. na suđenje - rečeno je iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Inače, majka Neđeljka Đurovića rekla je kako njenog sina tek čekaju dobri dani.

Otac ubijenog Miloša Mileusnića je nakon odlaganja rekao da je ovo još jedan proceduralni propust i da njemu nije jasno zašto se odugovlači presuda koja pre ili kasnije mora biti donesena.

Podsetimo, Đurović je u februaru na početku suđenja negirao da je 27. januara 2019. godine rano ujutru na smrt izbo nožem Mileusnića. Početkom jula na suđenju, veštak koji je veštačio DNK tragove na nožu kojim je usmrćen Mileusnić, prema pisanju beogradskih medija, izneo je mišljenje da je na dršci noža pronađen DNK trag optuženog Đurovića, dok je na sečivu pronađen trag Mileusnićeve krvi. Đurović je uhapšen brzo nakon zločina i od tada je u pritvoru.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva se tereti za krivično delo teško ubistvo na podmukao način, za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track