KATARINA REBRAČA NEGIRALA KRIVICU: Novo ročište zakazano za 30. novembar
Foto: Marina Lopičić

KATARINA REBRAČA NEGIRALA KRIVICU: Novo ročište zakazano za 30. novembar

Crna Hronika -

U Višem sudu u Beogradu danas je počelo ponovljeno suđenje Katarini Rebrači i njenim saradnicama, povodom optužbi za zloupotrebu svedstava iz Fonda za prevenciju raka dojke.

Suđenje je krenulo uvodnim izlaganjima tužilaštva i odbrane, a optužene su se izjasnile da nisu krive.

Sledeće suđenje zakazano je za 30. novembar.

Rebrači i njenim saradnicama suđenje se ponavlja po odluci Apelacionog suda koji je naložio se otklone sve bitne povrede krivičnog postupka i nelogičnosti iz ukinute presude, kojom su je Rebrača i njene saradnice bile osuđene na po godinu dana zatvora.

Rebrača je optužena da je od 2. juna 2006. godine do 9. marta 2010. godine, u Beogradu, kao direktor Dobrotvornog fonda "Katarina Rebrača", u koji su donatori uplaćivali sredstva neophodna za prevenciju raka dojke, pribavila sebi protivpravnu imovinsku korist više od 22.5 miliona dinara.

foto: Zorana Jevtić

U tome su joj, prema optužbi, pomogle Mirjana Hristić iz Agencije "Mima art" i Sladana Mironija iz Agencije "Top image", kojima će se suđenje takođe ponoviti.

Rebrača je, kako se sumnja, sa računa Fonda vršila plaćanje avio karata, hotela "Hyatt", telefonskih računa, podizala novac...

Sredstva su na račune Dobrotvornog fonda "Katarina Rebrača" uplatili donatori radi edukacije i informisanja žena o prevenciji raka dojke, uglavnom, preko uplatnica "Infostana".

Optužene se terete za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Postupak protiv njih je pokrenut u aprilu 2010. godine hapšenjem Rebrače, koja je u pritvoru bila do oktobra te godine, nakon čega je puštena da se brani sa slobode.

Fond je osnovala u maju 2006. godine.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track