BULATOVIĆU 5 GODINA ZBOG POMAGANJA U UBISTVU VLASNIKA MENJAČNICE: Zvonko Pilčević nasmrt pretučen u Beogradu pre 11 godina
Foto: Zorana Jevtić

Viši sud u Beogradu

BULATOVIĆU 5 GODINA ZBOG POMAGANJA U UBISTVU VLASNIKA MENJAČNICE: Zvonko Pilčević nasmrt pretučen u Beogradu pre 11 godina

Crna Hronika -

Kolašinca Nikolu Bulatovića (45) zvanog Pidža, Viši sud u Beogradu osudio je danas na pet godina zatvora povodom optužbi za pomaganje u ubistvu Zvonka Pilčevića (37), vlasnika jedne menjačnice "Zvonce" u Zemunu u avgustu 2009. godine u srpskoj prestonici.

U ovom postupku, optužen je i Zemunac Goran Relić Trta (50), koji je prošle godine, kako su preneli mediji, ubijen u Južnoafričkoj Republici, gde je bio godinama u bekstvu, pa mu je suđeno u odsustvu.

Sud međutim nije dobio zvaničnu potvrdu o njegovoj smrti, ali je postupak u odnosu na njega razdvojio, pa je presuda danas izrečena samo Bulatoviću.

Bulatović je bio optužen za ubistvo u saizvršilaštvu jer je zajedno sa Relićem na smrt pretukao Pilčevića, ali sud, koji nije vezan kvalifikacijom krivičnog dela iz optužnice, procenio da je kriv za lakše krivično delo - ubistvo u pomaganju.

Na ovu presudu i tužilaštvo i odbrana imaju pravo da ulože žalbe.

Bulatoviću je danas takođe produžen pritvor, rečeno je Tanjugu u Višem sudu.

On je u bekstvu bio više od devet godina od počinjenog zločina, ali je uhašen pre dve godine po sprskoj poternici u Kolašinu i izručen je Beogradu.

Prema optužnici, Bulatović je u noći između 15. i 16. avgusta 2009. godine, u Zemunu, sa Relićem na smrt pretukao Pilčevića, udarajući ga po glavi i telu.

Pilčević je od posledica povreda preminuo, nakon čega su osumnjičeni njegovo telo ubacili u automobil, dovezli ga u Svetotrojičinu ulicu u Zemunu i izbacili na trotoar, preneli su ranije mediji.

Relić je jedan u nizu pripadnika srpskog podzemlja koji je, bežeći odpravde, likvidiran u Južnoafričkoj Republici.

Pre njega, u ovoj zemlji ubijeni su: Milan Miki Đuričić u aprilu 2018. godine, Darko Kulić u julu 2018, Đorđe Mihaljević u septembru 2018, Jugoslav Smiljkić u martu 2019. i Ivan Đorđević u aprilu 2019. godine.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja