3 PRIVEDENA U LOZNICI: Širili dezinformacije na društvenim mrežama
Foto: T.Ilić, Ilustracija

izazivali paniku

3 PRIVEDENA U LOZNICI: Širili dezinformacije na društvenim mrežama

Crna Hronika -

Zbog širenja dezinformacija na društvenim mrežama i izazivanja panike loznička policija privela je tri osobe.

Dalju istragu preuzeće tužilac za visokotehnološki kriminal, protiv osobe koja je prva plasira lažnu informaciju biće podneta krivična prijava, a za ostale će se utvrditi imali elemenata za tako nešto, kaže nam sagovornik upoznat sa ovim događajem.

Policija je reagovala pošto je tokom jučerašnjeg dana na društvenim mrežama počela da se širi informacija o navodnoj otmici devojčice u jednom od lozničkih sela, koja se nadovezala na priču o ‘’belom kombiju’’. Naime zbog informacija da u lozničkom kraju ’’beli kombi posle nastave prati učenike i dve muške osobe pokušavaju da stupe u kontakt sa njima nudeći im slatkiše’’, koja se raširila na društvenim mrežama došlo je do uznemirenja nekih roditelja i đaka. Zbog toga od četvrtka (1.10) pripadnici lozničke policije dežuraju u svim gradskim i prigradskim lozničkim osnovnim školama, a u zoni školskih objekata biće i narednih dana, potvrđeno nam je danas. Policija je, inače, odmah istražila te informacije i utvrdila da do sada ’’nije bilo nikakvog nasilja ni radnji prema deci’’.

foto: T.Ilić

Povodom poslednjih dešavanja loznička policija ponovo apeluje da se ne širi panika i ne plasiraju dezinformacije, a možda će privođenje tri osobe uticati na ostale da se ‘’ne igraju vatrom’’. Slična priča o nepoznatom vozilu, ili osobi pored škola koja ‘’vreba’’ decu kružila je gradom i pre nekoliko godina. Toliko je uznemirila pojedine roditelje da su tada neki pozivali na organizovanje roditeljskih patrola.

(Kurir.rs/T. Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track