UHAPŠENI SUBOTIČANI ZBOG DROGE I KRAĐE VOZILA: Zaplenjeno 27 stabljika marihuane, krali i alat sa stovarišta i gradilišta
Foto: PU Subotica

određen im je pritvor do 30 dana

UHAPŠENI SUBOTIČANI ZBOG DROGE I KRAĐE VOZILA: Zaplenjeno 27 stabljika marihuane, krali i alat sa stovarišta i gradilišta

Crna Hronika -

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici uhapsili su Z. H. (1978) i A. H. (1990) iz Subotice zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila i teške krađe.

Po nalogu nadležnog tužilaštva, protiv četrdesetpetogodišnjeg muškarca podneta je krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela prikrivanje i neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću.

Policija je na parceli četrdesetpetogodišnjeg muškarca pronašla automobile "golf" i "audi" koje su Z. H. i A. H, kako se sumnja, prethodno ukrali i dovezli mu kako bi ih rastavio u delove i prodao.

Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija Z. H. i A. H. pronađeni su i delovi drugih automobila, kao i građevinski materijal, razni alat i agregati koji su, kako se sumnja, ukrali sa stovarišta i gradilišta.

Takođe, pronađeno je i 27 stabljika kanabisa, težine oko osam kilograma i manja količina marihuane, kao i gasni pištolj, pa su protiv njih podnete i krivične prijave zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela neovlašćeno držanje opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Višem javnom tužilaštvu u Subotici. Sudija za prethodni postupak odredio im je pritvor do 30 dana.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track