PONOVO IZVEDEN NA OPTUŽENIČKU KLUPU: Pavlović se IZVINJAVA za pucnjavu i ranjavanje policajaca u centru Niša
Foto: Kurir/T.Ilić, Ilustracija

drugari te noći bili sa njim

PONOVO IZVEDEN NA OPTUŽENIČKU KLUPU: Pavlović se IZVINJAVA za pucnjavu i ranjavanje policajaca u centru Niša

Crna Hronika -

Nišlija Ivan Pavlović(34) ponovo je danas izveden na optuženičku klupu jer je rafalnom paljbom iz automatske puške 17. juna 2018. godine pucao u centru Niša i ranio policajca Miloša Miloševića kao i još dvojicu njegovih kolega.

Pritom je i radnik obezbeđenja Aleksandar Đ. zadobio povredu noge.

Apelacioni sud uvažio je žalbu odbrane po kojoj je trebalo u zatvoru da bude 20 godina jer je ranio četiri osobe, od čega tri policajaca, ispored poznatog kluba u centru Nišu.

On je sa dvojicom drugova Martinom Zonjićem i Aleksom Živićem bio u kluibu. Nakon toga, prema optužnici, oni su pravili nered jer je nestalo piva i to tako što su šutirali frižidere s pićem.

Obezbeđenje ih je izbacilo iz kluba.

Otišli su do obližnjeg automobila kojim su došli, Pavlović je uzeo pušku i zapucao prema obezbeđenju. Ranio je prvo radnika obezbeđenja Aleksandra Đ.

Meci su rikošetirali pa su povredili još dva policajca, a došlo bi do masakra da se nije tu našao policajac Miloš Milošević koji je skočio na njega i oborio ga na zemlju.

U tom rvanju pogođen je u u grudi, trbuh i noge.

- Optuženi je sa puškom imao dva okvira slepljjenih selotejpom, a sa ukupno 60 metaka- rečeno je na sudu.

Pavlović je danas izneo danas odbranu

- Kajaću se celog života zbog svega ovoga, ali glavni krivci Zonjić i Živić danas nisu ovde jer su prošli sa minimalnim kaznama. Izvinjavam se svima i to je najmanje što mogu. Nikoga nisam hteo da ubijem. Ja sam posle toga imao hemoralgijski šok tako da se nečega sećam, a nečega ne. Bio sam u komi par dana. Ja nikada nisam imao vatreno oružje. Sećam se da sam imao pušku kod sebe, a mislim da su njih, dvojica imali bokseve s noževima. Incident je izazvao Zonjić i prvi je prišao do obezbeđenja.

Onda se sećam da mi je uputio reči "pucaj, pucaj". Policijske službenike nisam video uopšte i nikoga nisam hteo da lišim života.

Da sam hteo Miloševića da ubijem, to bih učinio kada je pao jer mi je bio na metar. Nisam imao nameru da pucam, ali on me je povukao za cev i tada je puška opalila - izneo je deo odbrane.

On je rekao da je Zonjića znao od ranije lično, a da je Živića samo znao iz viđenja.

On je rekao da se ne seća da su šutirali frižidere i slično već da je Zonjić imao ranije razm,irice sa ovim obezbeđenjem u klubu.

Očigledno da je obezbeđenje nakon što ih je izbacilo i videlo pušku u rukama, pozvalo policiju.

Na sudu se izjasnio i sada već oporavljeni policajac Milošević.

- On (Pavlović) je stajao od mene okrenut leđima na jedno četiri, pet metara. Kada se okrenuo neko od njegovih drugova je povikao "pucaj, pucaj". To sam čuo. On je uperio pušku u mene na jnekoliko sekundi i onda je uperio u drugo lice što sam ja iskoristio i desnom šakom uhvatio cev. I onda je počela rafalna paljba. To se sve brzo događalo. nakon toga sam osetio jak bol u nozi i u telu tako da sam pao, a moje kolege su ga savladale - ispričao je Milošević.

Njegovi drugari koji su te noći bili sa njim, Martin Zonjić i Aleksa Živić su ranije osuđeni, ali u različitim postupcima zbog nasilničkog ponašanja i nedozvoljenog držanja oružja.

Zonjić je osuđen na zatvor u trajanju od dve godine i 10 meseci i 120.000 dinara novčane kazne, a Živić zbog istih dela na dve godine robije i izmirenja kazne od 150.000 dinara.

Apelacioni sud je u svom obrazloženju istakao da se u radnji koju je on tada učinio nisu dokazali elementi krivičnog dela pokušaja teškog ubistva pa je suđenje zato ponovljeno.

Kurir.rs/M.S

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track