BAČENA BOMBA NA KUĆU ADVOKATA U ZRENJANINU: U trenutku eksplozije, bio u kući! Policija skida snimke sa nadzornih kamera
Foto: Tamara Trajković

advokat u trenutku eksplozije bio u kući

BAČENA BOMBA NA KUĆU ADVOKATA U ZRENJANINU: U trenutku eksplozije, bio u kući! Policija skida snimke sa nadzornih kamera

Crna Hronika -

Advokatska komora Vojvodine najoštrije je osudila bacanje bombe na kuću poznatog advokata Zrenjaninu.

Bomba je bačena pola sata posle ponoći na kuću i kancelariju advokata, a oštećeni su delovi fasade i automobil. Istraga je u toku.

Novinarima je rečeno da je u tom trenutku advokat bio u kući, da je šokiran, ali da nema saznanja ko bi mogao biti počinilac.

"Tražimo od nadležnih organa da hitno i odlučno preduzmu sve mere za otkrivanje počinioca i za pokretanje krivičnog postupka. Neophodna je efikasna reakcija policije i tužilaštva jer se ne radi o izolovanom slučaju", navela je Advokatska komora Vojvodine u saopštenju.

Dodaje se da životi advokata i članova njihovih porodica moraju biti zaštićeni, a napadači otkriveni i adekvatno kažnjeni.

"Napad na advokata je napad na celokupno pravosuđe Republike Srbije i takva krivična dela moraju po hitnom postupku biti najoštrije sankcionisana", piše u saopštenju Advokatske komore Vojvodine.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track