NOVO SUĐENJE LEGIJINOJ BERETKI: Ukinuta presuda za ubistvo Mateovića!
Foto: Shutterstock, Privatna Arhiva

apelacioni sud

NOVO SUĐENJE LEGIJINOJ BERETKI: Ukinuta presuda za ubistvo Mateovića!

Crna Hronika -

Apelacioni sud ukinuo je presudu kojom je bivši pripadnik Crvenih beretki Željko Simeunović bio osuđen na 15 godia zatvora jer je 6. februara 2004., kako se sumnja, ubio Dalibora Mateovića, rođenog brata nekadašnjeg telohranitelja Željka Ražnatovića Arkana, Zvonka Mateovića.

Mateović je, podsetimo, ubijen dok je sedeo u bašti kafića u tržnom centru Sremska.

- Apelacioni sud u Beogradu, nakon održane sednice veća, ukinuo prvostepenu presudu Višeg suda u Beogradu i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno suđenje. Pojedine odlučne činjenice od značaja za pravilno i zakonito presuđenje su ostale neutvrđene i nedovoljno razjašnjene, tako da se presuda zasniva na pogrešno i nepotpuno utvrđenom činjeničnom stanju, zbog čega se za sada ne mogu prihvatiti ni činjenični ni pravni zaključci prvostepenog suda na kojima se presuda zasniva, tako da je ukidanje prvostepene presude bilo nužno - navodi se u odluci Apelacionog suda.

Podsetimo, Viši sud u Beogradu je u presudi koja je ukinuta naveo da je Simeunović prišao stolu za kojim je sedeo Dalibor Mateović i sa rastojanja od nekoliko metara u njega ispalio više hitaca. Posle pucnjave, peške je uspeo da pobegne kroz centar grada. Dok su ga jurili policajci koji su ga primetili, ispao mu je crnveni kačket.

Inače, tokom suđenja za ubistvo Mateovića, 14. jula 2017. Simeunović je prilikom izlaska iz marice pokušao da pobegne, ali je brzom intervencijoom zatvorskih stražara savladan.

(Kurir.rs/J. Spasić/foto shuteerstock, Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track