SILEDŽIJA IZ NOVOG SADA TRAŽIO DA GA PUSTE IZ PRITVORA U PODGORICI: Hoće što pre u Srbiju da "sve razjasni" (VIDEO)
Foto: Kurir

EKSTRADICIJA

SILEDŽIJA IZ NOVOG SADA TRAŽIO DA GA PUSTE IZ PRITVORA U PODGORICI: Hoće što pre u Srbiju da "sve razjasni" (VIDEO)

Crna Hronika -

Osumnjičeni za prebijanje Miljana M. ispred kladionice u Novom Sadu na saslušanju u Višem sudu u Podgorici kratko se izjasnio da želi da ga po skraćenoj proceduri prebace u našu zemlju

Ivan Kontić (30), koji je u nedelju uhapšen zbog sumnje da je 24. avgusta u Novom Sadu brutalno pretukao Miljana M. (28), pristao je na saslušanju pred Višim sudom u Podgorici da po skraćenoj proceduri bude izručen Srbiji.

Kako Kurir saznaje, izneo je lične podatke i izjasnio se o postupku ekstradicije.

- Pristajem da po ubrzanoj proceduri budem izručen Srbiji. Ukoliko mi ne odredite pritvor, sam ću odmah krenuti u Srbiju - navodno je rekao Kontić, posle čega mu je ipak određen pritvor.

Ovako je uhapšen Kontić

Čvrsto obećanje

Da je Kontić pristao da bude prebačen u Srbiju, kao i da mu je juče određen ekstradicioni pritvor, za crnogorske medije potvrdio je i njegov advokat Damir Lekić.

Goreo blindirani "mercedes"

Zapaljen auto koji je vozio Kontić?

U Kisačkoj ulici u Novom Sadu, nekoliko sati nakon što je Ivan Kontić uhapšen, zapaljen je blindirani "mercedes" koji je u vlasništvu firme za obezbeđenje čiji je Kontić bio direktor. "Mercedes" je bio parkiran ispred kladionice.

- Prednji deo je izgoreo, a prvi rezultati istrage pokazuju da je požar podmetnut. Proveravaju se sumnje da je paljenjem auta koji je pre incidenta vozio Kontić neko njemu hteo da pošalje pretnju ili poruku - kaže izvor iz istrage i objašnjava da se kola ne vode na Kontića, već na firmu i da ga je on samo koristio.

foto: Printscreen, MUP Srbije

- Nakon obavljenog poverljivog razgovora, okrivljeni je odlučio da prihvati da otpočne postupak i da se što pre isporuči pravosudnim organima Republike Srbije kako bi pred Višim sudom u Novom Sadu, s obzirom na to da raspolaže činjenicama i okolnostima koje umnogome čine upitnom pravnu kvalifikaciju krivičnog dela ubistvo u pokušaju, sve činjenice i okolnosti na pravilan i potpun način razjasnio - rekao je Kontićev advokat i dodao:

- On je dao čvrsto obećanje sudu da nema potrebe da ga bilo ko lišava slobode i da mu se određuje pritvor i da će se, ukoliko bude pušten, odmah zaputiti u Srbiju. Međutim, sudija mu je odredio pritvor do 30 dana - naveo je Lekić i objasnio da sada treba da odluči krivično-vanraspravno veće i da, ukoliko i ono oceni da su uslovi ispunjeni, tu odluku treba da potpiše ministar pravde.

- Potom se čekaju pravosudni organi Srbije da dođu po osobu za kojom su raspisali poternicu - objasnio je on proceduru izručenja.

Ilegalno prešao granicu

Kontić, za kojim je Srbija raspisala Interpolovu poternicu, podsetimo, uhapšen je u nedelju u iznajmljenom stanu u naselju Zabjelo u Podgorici. Sumnjiči se da je poznanika i kolegu, s kojim je navodno radio u firmi koja je deo lanca kladionica, pretukao i polomio mu ruku dok je ležao u nesvesti. Nezapamćeno premlaćivanje snimile su kamere u novosadskoj kladionici, a povređeni je tek posle nekoliko dana pristao da sarađuje s policijom. U međuvremenu, Kontić, koji je rodom iz Nikšića, pobegao je, a kako su saopštili iz Uprave policije Crne Gore, krio se na više lokacija u toj državi. - Ilegalno je prešao granicu - navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/J. Spasić - S. Stojanović/foto Printscreen, MUP Srbije, MUP CG)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track