SPREČEN POKUŠAJ KRIJUMČARENJA NA GRADINI: Zaplenjeni testovi na koronu FOTO
Foto: Carina Srbije

VOZAČ I PUTNICI REKLI DA NEMAJU NIŠTA DA PRIJAVE

SPREČEN POKUŠAJ KRIJUMČARENJA NA GRADINI: Zaplenjeni testovi na koronu FOTO

Crna Hronika -

Carinici se često susreću sa pitanjem koja roba se najčešće krijumčari, a odgovor je uvek isti: ona za kojom u datom trenutku postoji pojačana potražnja.

U prilog tome da krijumčari prate društvena kretanja sa isključivom namerom da ostvare profit, govori i do sada nezabeležen pokušaj šverca testova za Кovid-19 koji su carinici u saradnji sa policijom osujetili 14. oktobra 2020. godine na graničnom prelazu Gradina.

foto: Carina Srbije

Neprijavljeni testovi za Кovid-19 otkriveni su kada se za kontrolu na ulazu u zemlju prijavio autobus crnogorskih registarskih oznaka, koji saobraća na relaciji Istanbul-Rožaje.

Vozači i putnici su carinicima rekli da osim ličnog prtljaga nemaju ništa za prijavljivanje, što nije bila istina.

foto: Carina Srbije

Detaljnim pregledom unutrašnjosti autobusa, nakon što su ga putnici sa ličnim prtljagom napustili, najpre su u mrežici naslona poslednjeg reda sedišta pronađene dve kesice sa 50 ampula nepoznatog rastvora.

foto: Carina Srbije

Кao njihov vlasnik prijavio se 59-godišnji vozač autobusa, državljanin Turske, koji je objasnio da se radi o ampulama koje su deo seta za testiranje na koronu.

foto: Carina Srbije

Nakon toga je carinicima pokazao i dve kutije sa 50 kesica, koje su bile u frižideru autobusa, a koje zajedno sa prethodno pronađenim ampulama čine 50 kompletnih setova testa na virus SARS-Cov-2, rekavši da je imao nameru, ali je zaboravio da ih prijavi.

Nekoliko sati ranije je takođe na ulazu u zemlju kod putnice kombija koji je bio na putu iz Bugraske ka Nemačkoj pronađeno preko 220 tableta klonareks-klonazepam, što alternativa za rivotril i nalazi se na listi psihoaktivnih supstanci.

Кako 46-godišnja bugarska državljanka u čijoj su ručnoj torbi pronađeni sporni lekovi nije imala adekvatnu lekarsku dokumentaciju, zajedno sa njima je predata u dalju nadležnost policije i tužilaštva.

(Kurir.rs/Foto: Carina Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track