SAMO BACIO JAKNU PREKO NJIH: Sprečeni pokušaji šverca skupocenih mobilnih telefona preko granice sa Crnom Gorom (FOTO)
Foto: Carina Srbije

ZAPLENA NA PRELAZU ŠPILJANI

SAMO BACIO JAKNU PREKO NJIH: Sprečeni pokušaji šverca skupocenih mobilnih telefona preko granice sa Crnom Gorom (FOTO)

Crna Hronika -

Od početka oktobra primetno je sve učestalije krijumčarenje mobilnih telefona i opreme. Na prelazu Špiljani i punktu Rudnica u samo nekoliko dana zabeležena su tri slučaja u kojima je otkriveno 76 novih mobilnih telefona i opreme čija je ukupna vrednost procenjena na gotovo 13.000 evra.

Uprkos činjenici da je od početka meseca promet preko prelaza Špiljani otežan zbog radova na sanaciji puta sa druge strane granice u Crnoj Gori - to nije sprečilo krijumčare da i dalje pokušavaju da švercom ostvare profit.

foto: Carina Srbije

Carinici su na prelazu Špiljani, u saradnji sa policijom, 10. oktobra zaplenili više od 40 mobilnih telefona i dodatne opreme poznatog proizvođača, čija je ukupna vrednost procenjena na više od 5.000 evra.

Кa Crnoj Gori je pokušao da ih prokrijumčari 19-godišnji Bijelopoljac koji je putovao automobilom sa dvojicom starije braće. Кad su zaustavljeni radi kontrole na izlazu iz zemlje putnici su bili kategorični u tome da nemaju ništa za prijavljivanje.

Međutim, prilikom detaljnog pregleda, na zadnjem sedištu automobila pronađena je najpre torba u kojoj se nalazilo 20 telefona, a potom i kesa sa 21 aparatom i 29 displeja za mobilne telefone.

Samo dva dana kasnije, 12. oktobra, otkriven je sličan prekršaj, prilikom kontrole autobusa koji je saobraćao na liniji Beograd-Herceg Novi.

foto: Carina Srbije

Tada je detaljnim pregledom prtljažnog dela autobusa, ispred zadnjeg točka, pronađena sakrivena oprema za mobilne telefone vredna više od 2.500 evra, a reč je o displejima i baterijama za različite mobilne telefone, plet kablovima i dijagnostici.

Na punktu Rudnica je prethodno 3. oktobra sprečeno krijumčarenje 16 novih mobilnih telefona i opreme čija je vrednost procenjena na oko 5.000 evra. Tada su carinici otkrili 14 mobilnih telefona u originalnim pakovanjima, koje je putnik stavio na suvozačko sedište i prekrio ih jaknom, a još dva uređaja bez kutije su otkrivena u pregradama vrata.

(Kurir.rs/Foto: Uprava carine)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track