HITNA INSPEKCIJA U VRTIĆU U KOM JE UMRLA JEDNOGODIŠNJA DEVOJČICA: Istražuje se da li je bilo propusta u radu zaposlenih
Foto: Nemanja Nikolić

tragedija u zemunu

HITNA INSPEKCIJA U VRTIĆU U KOM JE UMRLA JEDNOGODIŠNJA DEVOJČICA: Istražuje se da li je bilo propusta u radu zaposlenih

Crna Hronika -

Zbog tragedije koja se dogodila juče u vrtiću "Ivin vozić" u Zemunu, kad je u snu preminula jednogodišnja devojčica, danas je u tu ustanovu došla inspekcija.

Tragedija koja je juče šokirala Srbiju dogodila se u popodnevnim časovima u privatnom vrtiću u Ulici Prigrevica 155, a devojčica je prema dosadašnjim informacijama preminula u snu.

- Sekretarijat je odmah po informaciji da se desio nesrećni slučaj u vrtiću "Ivin voz" dao nalog za inspekcijski nadzor vrtica. Inspektori su danas na terenu i obavestićemo javnost o ishodu kad se nadzor završi - rečeno je iz Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu.

Informaciju o poseti inspektora potvrdili su i u vrtiću.

foto: Nemanja Nikolić

Prema onome što se juče moglo čuti na mestu nesreće, jednogodišnja devojčica je preminula u snu, a pretpostavlja se da je reč o iznenadnoj smrti.

- Brat mi je trenutno u policiji. Koliko smo mogli da čujemo radi se o takozvanoj iznenadnoj smrti. Jako nam je žao što se ovo dogodilo. Za sada nemamo druge informacije - kazali su juče iz porodice koja je u vlasništvu ovog vrtića.

Roditelji zanemeli od šoka i tuge, uviđaj trajao satima

Ispred zemunskog vrtića juče su se na kratko pojavili i rođaci nastradale devojčice koji nisu želeli da komentarišu za medije. Uviđaj je trajao satima, a reporteri su ispred ustanove sretali roditelje druge dece koji takođe nisu bili raspoloženi da govore o tragičnom događaju, već su za sebe komentarisali kako je stravično to što se dogodilo devojčici.

Jedna komšinica kazala nam je da vrtić postoji nekoliko godina, ali da se ne seća da je u njemu ikada bilo problema.

Oko 17.30 časova stiglo je vozilo pogrebnog preduzeća koje je preuzelo telo preminule devojčice.

Sindrom iznenadne smrti

Nažalost, ovo je treći slučaj u poslednje četiri godine da se dešavaju ovakve tragedije. A zovu ih smrt u kolevci ili sindrom iznenadne smrti.

- Sindrom iznenadne smrti odojčeta pogađa decu uzrasta do godinu dana, najčešće u snu. Učestalije se javlja kod dečaka, u zimskom periodu, kod dece koja ne doje, kod dece koja koriste cucle i najčešće u uzrastu od 4. do 6. meseca života. Sindrom iznenadne smrti starijeg deteta se javlja kod dece starije od godinu dana, najčešće u snu. Po učestalosti je manje zastupljen nego kod odojčadi - rekla je dr Snežana Rsovac.

(Kurir.rs/Blic/Foto:Nemanja Nikolić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track