SRBIN U AUSTRIJSKOM ZATVORU SMISLIO OPAKI PLAN: Organizovao poker turnire, pa UCENJIVAO druge zatvorenike!
Foto: Profimedia

prevara iza rešetaka

SRBIN U AUSTRIJSKOM ZATVORU SMISLIO OPAKI PLAN: Organizovao poker turnire, pa UCENJIVAO druge zatvorenike!

Crna Hronika -

Srbin (50), čiji identitet nije saopšten, u zatvoru u Austriji organizovao je poker turniera i iznuđivao novac, pišu austrijski mediji.

Kako prenose mediji, ovaj Srbin je uspeo da prevari nekoliko zatvorenika i od njih uzme novac. U pitanju je, kako se navodi, muškarac koji služi ukupno 13 godina robije, zbog prevare i pljačke.

Prema nezvaničnim informacijama, on je od zatvorenika iznuđivao novac tako što im je nudio da će im organizovati transfer iz zatvora u zamenu za naknadu. Jedan od zatvorenika mu je poverovao, pa mu je kroz nekoliko isplata dao oko 6.500 evra. On je ovaj novac dostavio preko supruge, koja je novac davala Srbinu.

Kada je zatvorenik počeo da sumnja da će se transfer dogoditi, pa je prestao da donosi novac, Srbin je počeo da mu preti da će se nešto dogoditi njemu ili njegovoj supruzi ukoliko mu ne isplate ono što traži. Kada je otkriveno šta radi iza rešetaka, Srbin i dalje nije želeo da prizna da je iznuđivao novac, već je dao drugi izvogor.

- To su sve bili kockarski dugovi iz krugova pokera u zatvoru - tvrdio je on pred sudom.

Zatvorenici su na sudu svedočili da se poker igra, pa čak su se redovno održavali i turniri.

- Ponekad se radilo o više od čokolade i duvana. S vremena na vreme novčana suma iznosila je i do 10.000 evra. Finansije su se namirivale preko rođaka - rekao je jedan zatvorenik sudu.

Sudija je proglasio krivim Srbe koji su bili zaduženi za ovo proglasio krivim i produžio im zatvor za još tri godine.

Kurir.rs/Blic

Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track