SUDILI MU ZA POKUŠAJ UBISTVA POBRATIMA: Vođu škaljaraca ne mogu da pronađu, ali ga oslobodili optužbe
Foto: Profimedia

RANJAVANJE IZ JANUARA 2017.

SUDILI MU ZA POKUŠAJ UBISTVA POBRATIMA: Vođu škaljaraca ne mogu da pronađu, ali ga oslobodili optužbe

Crna Hronika -

Igor Vukotić, navodni vođa škaljarskog klana, i Đuro Vujović oslobođeni su optužbi da su stvorili kriminalnu organizaciju i pre tri godine u Podgorici pokušali da ubiju Sašu Dukića, prenose Vijesti.

"Nema dokaza da su izvršili krivično delo koje im je stavljeno na teret", rekla je specijalna tužiteljka Sanja Jovičević i dodala:

"Iz iskaza svedoka i oštećenog ne može se utvrditi koliko je osoba bilo u 'audiju' iz kog je pucano na Dukića".

Inače, u toj istrazi Vukotić nije saslušan, jer je nedostupan istražnim organima, a Dukić je tužiocima rekao da Kotoranin nije imao razlog da ga ubije.

"Dukić je rekao da je s Vukotićem u izuzetnim dobrim prijateljskim odnosima i da su pobratimi. Kobnog dana Dukić je išao na porodični ručak kod sestre koji je organizovao Vukotić u njegovoj kući u Kotoru, a da Vujovića ne poznaje i ne zna zbog čega bi mu naudio", piše u naredbi.

Saša Dukić ranjen je 9. januara 2017. u podgoričkom naselju Zlatica, kada je na njega pucano iz automatske puške iz 'audija' beogradskih tablica, koji je potom zapaljen. Dukić je tih dana bio na vikend-odsustvu iz spuškog zatvora, a prema pisanju crnogorskih medija, iza napada navodno stoji kavački klan.

Kurir.rs/ E. K. Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track