Najnovije vesti

ALBANACI PUCALI NA SRPSKE POLICAJCE: Ponovo rafali na jugu Srbije, čuvari reda odgovorili vatrom!
Foto: T.Ilić, Ilustracija

uhvaćeni na delu

ALBANACI PUCALI NA SRPSKE POLICAJCE: Ponovo rafali na jugu Srbije, čuvari reda odgovorili vatrom!

Crna Hronika

Danas popodne, oko 17.00 časova nepoznate osobe pucale su iz pravca Kosova i Metohije iz automatskog oružja na pripadnike srpske policije.

U ovoj pucnjavi koja se dogodila nadomak administrativne linije niko nije povređen, a pripadnici policije odgovorili su hicima u vazduh.

- Tokom dana Albancima iz podujevskih sela koji su krali šumu unutar kuršumlijske opštine prevrnuo se traktor sa drvima. Kada su u popodnevnim satima došli da izvuku traktor otvorili su vatru iz automatskog oružja na pripandike policije koji su primetili krađu. Srećom u toj pucnjavi niko nije povređen a policajci su odgovorili hicima u vazduh - ispričao je izvor upoznat sa ovim incidentom objašnjavajući da se pucnjava desila nadomak Lukovske banje u potezu administrativne linije koji nije nastanjen.

Inače, ovo je druga pucnjava albanskih šumokradica u poslednja četiri dana na pripadnike policije u kuršumlijskoj opštini koji obezbeđuju administrativnu liniju. Na sreću ni u prethodnoj pucnjavi nije bilo povređenih ali su krađe šume pogotovu u ovom periodu od strane Albanaca na potezu administrativne linije koja se između kuršumlijske i opštine Podujevo proteže u dužini od 106 kilometara česte.

Drugu, odnosno kosovsku stranu administrativne linije obezbeđuju kosovska policija i KFOR ali šumokradioce neometano upadaju na ovo područje administrativne linije koje je brdsko planinsko i pod šumom, a prilikom kontrole srpske policije koja sprečava krađe šume, Albanci koji dolaze uglavnom naoružani.

Štete koje pričinjavaju krađom šume su neprocenjive pogotovu što osim krađe stabala menjaju i konfiguraciju terena zbog neplanske seče. Šumokradice uglavnom ne bivaju kažnjene jer ih sa druge strane administrativne linije niko ne kontroliše.

Kurir.rs/Novosti

Foto ilustracija T.Ilić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...