UHAPŠENI TRGOVCI LJUDIMA IZ ŽABLJA: Obećavali posao u Belgiji, pa terali radnike da kradu
Foto: MUP Srbije

kriminal

UHAPŠENI TRGOVCI LJUDIMA IZ ŽABLJA: Obećavali posao u Belgiji, pa terali radnike da kradu

Crna Hronika -

Lisice stavljene M. R. i još četvorici osumnjičenih, koji su za šest meseci zaradili ogroman novac

Petočlana kriminalna grupa iz okoline Žablja, sa osumnjičenim M. R. (36) na čelu, uhapšena je zbog sumnje da je primoravala državljane Srbije da kradu bakar po Belgiji, saopštili su iz MUP.

Kako se navodi u saopštenju, sumnja se da je kriminalna grupa dovela u zabludu troje srpskih državljana, obećavši im unosan posao u Belgiji.

- Rekli su da će u gradu Šarlroa raditi kao moleri za dobru platu. Međutim, kada su stigli u ovu zemlju EU, usledio je šok. Gazde su ih terale da svakog dana iz fabrike kradu bakar i drugi materijal. Ukradenu robu morali su da predaju gazdama, a oni su to prodavali na otpadu - kaže izvor i nastavlja:

- Osumnjičeni su na taj način dnevno zarađivali od 1.000 do 1.500 evra. Tako zarađen novac oni su trošili na kupovinu nekretnina, automobila i za ostale lične potrebe.

foto: MUP Srbije

Iz policije su naveli da se sumnja da je organizovana kriminalna grupa bila aktivna od februara do druge polovine oktobra 2019. godine.

- Pretresom stanova osumnjičenih, policija je pronašla oko 5.000 evra, dva pištolja s municijom, veću količinu nakita i više mobilnih telefona - dodaju iz MUP.

Lisice su stavljene i M. I. (39), R. M. (34), V. V. (57) i I. J. (40) i svima je određen pritvor do 48 sati zbog sumnje da su počinili krivično delo trgovina ljudima.

foto: MUP Srbije

B. T.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track