UBILA JE BEBU, PA UMRLA U ĆELIJI: Radmila (34) nije dočekala suđenje, otkriveno šta je uzrok smrt
Foto: Profimedia

završena obdukcija

UBILA JE BEBU, PA UMRLA U ĆELIJI: Radmila (34) nije dočekala suđenje, otkriveno šta je uzrok smrt

Crna Hronika -

Pritvorenica Radmila M. (34) preminula je 27. septembra u Okružnom zatvoru u Beogradu. Reč je o majci koja je bila u pritvoru od 31. decembra 2019. godine zbog sumnje na teško ubistvo svog petomesečnog deteta.

Njoj je pozlilo u večernjim satima. Odvedena je u Specijalnu zatvorsku bolnicu na pregled. Na ulasku u ambulantu izgubila je svest i lekar je odmah započeo reanimaciju. Smrt je konstatovana u 22.40, a telo je upućeno na obdukciju. Obdukcijom je utvrđeno da je smrt nastupila prirodno.

" Obdukcijom pokojne je utvrđeno da je smrt prirodna, zbog čega je predmet arhiviran jer nije bilo razloga niti dokaza za sumnju da je do smrtnog ishoda došlo radnjom nekog lica", naveli su dodajući da zdravstvene razloge ne mogu dalje obrazlagati shodno zakonskim ograničenjima, te pravima i interesima članova porodice pokojnice.

Protiv pokojnice se vodio postupak pred Višim sudom u Šapcu. "Zbog psihičkih problema koje je optužena imala, o čemu se izjasnio tim psihijatara, prebačena je iz Kazneno popravnog zavoda u Šapcu u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu, odakle je opet prebačena u Okružni zatvor u Beogradu",– naveli su u odgovoru na pitanja pre mesec i po dana iz tog Višeg suda.

Tada je reporter Telegrafa saznao da se Radmila M. još jednom porodila tokom boravka u zatvoru, a da je dete smešteno u hraniteljsku porodicu. Ubistvo prethodne bebe priznala je psihijatru, koji je potom obavestio nadležne. Smrt petomesečnog deteta nastupila je u aprilu, kada je tragedija porodice dospela u javnost. Dečak K. M. preminuo je 20. aprila prošle godine.

Kada je dete je odneto u Dom zdravlja u Prnjavoru gde je lekar konstatovao smrt. Kolima hitne pomoći je prebačeno u Šabac, gde je urađena obdukcija. Nedvosmisleno je utvrđeno da se dete nije samo ugušio, a u predistražnom postupku, Radmila je ispričala šta je uradila. Međutim, nakon toga osporavala je svoj iskaz.

U vreme ove tragedije saznalo se i da je porodica prethodno izgubila muško dete na rođenju. Pokojnica je bila majka još dvoje dece iz istog braka i sina iz prethodnog. Meštani u Petlovači u vreme smrti petomesečnog K. M. imali su samo reči hvale za porodicu.

Kurir.rs/Telegraf

Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track