PODLO! ZORAN MARJANOVIĆ TAČNO ZNAO ŠTA RADI: Svesno ISKLJUČIO telefon pre ubistva Jelene!
Foto: Ana Paunković, privatna arhiva

VEŠTAK

PODLO! ZORAN MARJANOVIĆ TAČNO ZNAO ŠTA RADI: Svesno ISKLJUČIO telefon pre ubistva Jelene!

Crna Hronika -

Sudski veštak posvedočio juče pred sudom da ne zna kuda se i gde optuženi za ubistvo supruge Zoran Marjanović kretao u vreme zločina, jer mu je mobilni bio isključen 25 minuta

Zoran Marjanović svesno je isključio svoj mobilni telefon u vreme ubistva supruge pevačice Jelene Marjanović 2. aprila 2016. na nasipu u Crvenki kod Borče, izjavio je juče pred Višim sudom u Beogradu sudski veštak Dragoljub Vasiljević! On je naveo da je Zoranov telefon bio isključen 25 minuta i da on ne zna gde se u to vreme optuženi za zločin kretao, ali da smatra da je bilo neminovno da se on i supruga sretnu između 16.57 i 17.04 sata.

Bazne stanice

- Ne očekujte da je moguće izvršiti pozicioniranje osobe u metar, ali na osnovu svih dokaza, moj zaključak, za koji smatram da je pouzdan, jeste da je u 16.36 Zoran Marjanović na početku nasipa. U 16.38 sati on postaje nevidljiv, moj zaključak je da je tada svesnom voljom isključio telefon. Njegov telefon ponovo je uključen u 17.04, i to na mestu na kom je Jelena bila u 16.56 sati - objasnio je veštak svoj nalaz i mišljenje, koji su izvedeni kao dokaz pred sudom.

Stručnjak za telekomunikacije pojasnio je da je Jelenin telefon registrovan poslednji put na nasipu u 16.56 sati, a da je već u narednom minutu, sudeći po mobilnom telefonu i baznim stanicama na kojima je on bio, sišla sa nasipa. - Po meni, njen silazak s nasipa bio je u 16.57 sati, dok se Zoranov telefon na mestu udaljenom 100 do 120 metara od mesta ubistva uključuje ponovo u 17.04 sata - naveo je Vasiljević, koji je imao zadatak da utvrdi gde se nalazio Zoran Marjanović u vreme ubistva supruge.

Zločin se, podsetimo, prema navodima optužnice dogodio između 16.57 i 17.04 sata pored nasipa, i to tako što je, kako tvrdi tužilaštvo, Zoran namamio Jelenu da siđe s nasipa i zadao joj nekoliko udaraca nepoznatim predmetom u glavu. Mobilni telefon, kako se pretpostavlja, ispao joj je dok je bežala i pronađen je sutradan.

Sudski veštak juče je objasnio da je, prema analizi baznih stanica i snimaka sa sigurnosnih kamera, susret Jelene i Zorana bio neminovan na nasipu. - Znamo da se Jelena kretala nasipom i da je u 16.56 bila na tački s koje je sišla, a za Zorana nemamo podatak gde je i kuda se kretao, ali se njegov telefon na tom mestu na kom je ona uključuje u 17.04 i, po meni, moralo je doći do susreta između 16.57 i 17.04 - rekao je veštak.

Rastinje na nasipu

On je otkrio da je Zoran posle uključivanja telefona pet puta zvao suprugu, do 17.13 sati. Odgovarajući na pitanja Zoranovog branioca, advokata Nikole Dumnića, veštak Vasiljević rekao je da nije uzeo u obzir vegetaciju u tom delu, tj. rastinje na nasipu od kojeg bi, prema rečima branioca, značajno zavisila vidljivost.

Veštak odgovorio advokatu odbrane NE PLAŠIM SE, ČIST MI JE OBRAZ

Branilac Zorana Marjanovića, advokat Stefan Jokić osporio je nalaz veštaka navodeći da besplatna aplikacija koju je koristio za veštačenje nije pouzdana. - Čovek je radio veštačenje telefonom koji je vredeo 250 evra, sa besplatnom aplikacijom - protestovao je Jokić i tokom ispitivanja pitao veštaka da li je uplašen. - Nisam uplašen, želim čistog obraza da odem odavde - odgovorio je Vasiljević.

Veštak

16.36 - Zoran Marjanović na početku nasipa

16.38 - Zoran isključio telefon

16.56 - Jelena se kretala nasipom

16.57 - Jelena silazi s nasipa

17.04-17.13 -Zoran uključio telefon i pet puta zvao Jelenu

Optužnica

16.57-17.04 - Vreme kada se dogodio se zločin na nasipu

foto: Kurir

Ne propustite

DANAS DVA POKLONA U KURIRU: Molitvenik Svetoj Petki sa zlatotiskom i dodatak TV Ekran

Dnevne novine Kurir svim čitaocima poklanjaju jedinstvene molitvenike sa zlatotiskom.

Danas dobiti molitvenik Svetoj Petki sa prvom i drugom molitvom, molitvama za bolesne i siromašne i dodatak TV Ekran.

Pored hramova Svete Petke često se nalaze izvori lekovite vode koju ljudi uzimaju verujući da će im zalečiti rane i zaštititi ih od bolesti.

U dodatku TV Ekran pročitajte:

Milena Radulović: Sve svo je likove gradim iz duše. U vikendu pred nama očekuju se finalne epizode serije „Državni službenik“ Telekoma Srbija, a glumica koja je u njoj oživela ulogu Lidije na tajnom zadatku priča o tome kako je izgradila ulogu.

Jelena Pejović: Rad na „Crnoj hronici“ Kurir televizije mi je veliki izazov.

Vladimir Aleksić: Divimo se sportistima, a junaci 21. veka su naučnici.

foto: Kurir

Čitajte KURIR!

Kurir.rs/ Jelena Spasić Foto: Ana Paunković, privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track