OSUĐENA PEVAČICA: Radojka Kecman mora na robiju zbog ilegalnog oružja!
Foto: Privatna Arhiva

VIŠI SUD U SUBOTICI

OSUĐENA PEVAČICA: Radojka Kecman mora na robiju zbog ilegalnog oružja!

Crna Hronika -

Radojka Kecman iz Novog Sada priznala da je u stanu čuvala automatske puške, pa joj je Viši sud u Subotici izrekao kaznu od sedam meseci zatvora

Radojka Kecman (26), pevačica iz Novog Sada, koja je prošlog oktobra bila uhapšena pošto je policija u njenom stanu pronašla dve automatske puške, osuđena je pred Višim sudom u Subotici, saznaje Kurir. Prema rečima našeg izvora, pevačica je priznala da je ilegalno držala oružje, a izrečena joj je kazna od sedam meseci zatvora, kao i novčana kazna od 100.000 dinara.

Sporazum s tužilaštvom

- Pre nešto više od četiri meseca, 22. juna, Više javno tužilaštvo zaključilo je sporazum o priznanju krivičnog dela sa okrivljenom Radojkom Kecman, zbog izvršenja krivičnog dela nedozvoljeno držanje oružja. Viši sud je istog dana doneo presudu, kojom je prihvatio navedeni sporazum, te je okrivljena oglašena krivom - potvrdio je za Kurir viši javni tužilac iz Subotice Miroslav Krkelić.

osuđena
osuđena foto: Privatna Arhiva

Podsetimo, pevačici su lisice stavljene 16. oktobra 2019. godine u Novom Sadu, a istovremeno je u okolini Bajmoka uhapšen i Svetozar Ž. (60), državljanin Švedske.

Među poznatima

Druži se sa starletama

Radojka Kecman, koja nastupa po klubovima i kafanama, često je u društvu poznatih ličnosti.

- Sudeći po njenim fotografijama, izuzetno je bliska sa starletom i učesnicom rijalitija Natašom Šavijom, a bila je i u društvu starlete Tamare Đurić i pevača Ace Lukasa - podseća izvor.

- Kod Radojke u stanu bile su dve automatske puške, dok je od Svetozara Ž. oduzeto 11 gasnih pištolja prepravljenih u vatreno oružje, 10 prigušivača i veća količina municije. Interesantno je da su neki komadi oružja bili premazani belim lakom, što egzekutori često rade kako bi se posle upotrebe oružje lako spalilo i uništilo - podseća izvor Kurira iz istrage. Iako su uhapšeni u istoj policijskoj akciji, postupak protiv Svetozara Ž. nije okončan.

Pritvor uračunat

Robijaće još četiri meseca

Kako Kurir nezvanično saznaje, Radojka Kecman još uvek nije bila na odsluženju kazne.

- Ona je u pritvoru provela tri meseca, te će joj to svakako biti uračunato u zatvorsku kaznu. Ostalo joj je da odsluži još četiri meseca - rekao je naš izvor.

- Više javno tužilaštvo iz Subotice protiv njega, ali i protiv B. Ž. (35) podiglo je optužnicu 15. oktobra zbog sumnje da su izvršili krivično delo proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija. Njih očekuje redovni sudski postupak - potvrđeno nam je u VJT.

Aktivna na Instagramu

Kako smo ranije pisali, istražitelji su sumnjali da je osuđena pevačica navodno čuvala automatske puške, spremne za likvidacije, kriminalcima bliskim jednom kriminalnom klanu iz Crne Gore. Radojka Kecman je pre nedelju dana ponovo postala aktivna na društvenoj mreži Instagram, a na svojim storijima je kačila plakat za svoj nastup u Novom Sadu. Pošto je pevačica posle više od godinu dana okačila novu fotografiju, pratioci su joj ostavljali srca i poljupce uz komentare: "Vratila se Rada."

Kurir.rs/ Nada Harminc - Jelena Ivić/ Foto: MUP, privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track