OGNJENA (12) UBILA STRUJA DOK JE STAVLJAO PUNJAČ U PRODUŽNI KABL: Ruka mu je bila modra, ležao je bez svesti na podu!
Foto: Nemanja Nikolić

UŽASNA TRAGEDIJA U STANU NA VOŽDOVCU

OGNJENA (12) UBILA STRUJA DOK JE STAVLJAO PUNJAČ U PRODUŽNI KABL: Ruka mu je bila modra, ležao je bez svesti na podu!

Crna Hronika -

Ognjen Živković (12) poginuo je u ponedeljak uveče u svom stanu na Voždovcu u Beogradu, kada ga je najverovatnije udarila struja iz produžnog kabla. Kako saznajemo, dečak je bio kod kuće s roditeljima i starijim bratom, a tragedija se dogodila oko 19 sati.

- Ognjen je ušao u sobu da napuni mobilni telefon. Nesreća se desila kada je u produžni kabl gurnuo punjač. U tom trenutku dečaka je udarila struja - kaže izvor i nastavlja:

- Roditelji i brat su čuli da se nešto desilo u sobi, a kada su ušli, zatekli su Ognjena na podu. Ruka mu je bila modra. Prema rečima komšija, otac je uzeo sina u naručje i sa šestog sprata, na kom žive, sneo ga do drugog, do stana komšije koji radi kao tehničar u Hitnoj pomoći.

- Otac je sa sinom u rukama trčao niz stepenice i kukao: "Jaoj, bože, što mene nije udarila struja! Zašto njega?!" Zvonio je kod komšije, molio za prvu pomoć. Komšija je odmah počeo da reanimira dečaka, a pozvao je i kolege iz Hitne. Kada su i oni stigli, čitavih sat i po su oživljavali mališana, ali, nažalost, nije mu bilo spasa. Njega je struja izgleda ubila na mestu. Izgledao je kao da ga je udario grom - pričaju potresene komšije iz zgrade.

Perspektivan Trenirao fudbal

Komšije za porodicu Živković imaju samo reči hvale. - Ognjen je bio divno i vaspitano dete. Trenirao je fudbal, kao i njegov brat, jako je talentovan bio. Ne možemo da veruje da je tako nastradao, ni kriv ni dužan, u svom stanu. Strašno - uznemirene su bile komšije.

Kako kažu, čuli su da je do strujnog udara došlo najverovatnije zbog neispravnih instalacija.

- Živkovići žive na šestom spratu, to je nadgradnja i skoro su se doselili, pre oko godinu dana. Čulu smo da je uzemljenje loše, a danas smo videli i ljude iz EPS, koji su proveravali struju u zgradi. Inače, stan je nov, a zgrada relativno nova - pričaju komšije. Tokom jučerašnjeg dana veliki broj prijatelja i rođaka bio je kod neutešnih Živkovića. Mnogi od njih nosili su cveće i sveće.

(Kurir.rs/ J. Ivić/ Foto: Nemanja Nikolić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja