ZAVRŠNE REČI 23. DECEMBRA ZA KRAĐU TESTOVA MALE MATURE: Mašinista Igor tvrdio da je uzeo samo prazan list jer nije bilo WC papira
Foto: Marina Lopičić/Ilustracija

viši sud u beogradu

ZAVRŠNE REČI 23. DECEMBRA ZA KRAĐU TESTOVA MALE MATURE: Mašinista Igor tvrdio da je uzeo samo prazan list jer nije bilo WC papira

Crna Hronika -

BEOGRAD - Na suđenju mašinisti roto štampe Igoru Stamenkoviću povodom optužbi za krađu testa male mature za 2019. godinu danas je u Višem sudu u Beogradu saslušanjem poslednjeg svedoka okončan dokazni postupak.

Sud je izlaganje završnih reči tužilaštva i odbrane zakazao za 23. decembar, nakon čega će objaviti presudu Stamenkoviću.

Na suđenju je prethodno svedočio jedan od radnika obezbeđenja u štampariji u vezi sa snimkom sa kamere iz objekta na kojem fali 20 minuta materijala, ali nije znao zašto minuti fale. Naveo je da je snimak sa kamera predao Ministarstvu unutrašnjih poslova ukazujući da kamere beleže samo kretanje u štampariji.

Stamenković se optužnicom tereti za krivično delo povreda tajnosti podataka u sticaju da krivičnim delom oduzimanje tuđe stvari.

Na početku suđenja u oktobru 2019. godine negirao je da je ukrao test iz matematike za malu maturu, tvrdeći da je iz štamparije uzeo samo prazan papir kako bi ga upotrebio umesto tolet papira.

Optužen je da je iskoristio nepažnju svojih kolega u štampariji u kojoj su štampani testovi za završni ispit učenika osmog razreda i tom prilikom je ukrao test iz matematike.

Sumnja se da je to uradio kako bi test odneo sinu, koji je bio maturant jedne osnovne škole u Beogradu i kako bi mu pomogao da lakše položi završni ispit.

Takođe, sumnja se da je preko sina, rešeni test iz matematike došao do njegovih drugova i njihovih roditelja, nakon čega su oni putem društvene mreže instagram delili drugim roditeljima i učenicima u više osnovnih škola. S obzirom da su testovi iz matematike bili "provaljeni" došlo je do odlaganja polaganja testa iz matematike za dva dana.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track