PORODIČNO NASILJE NA PALILULI: Pretukao suprugu pa se branio da je samoj sebi nanela povrede!
Foto: Kurir TV

Prvo osnovno javno tužilaštvo

PORODIČNO NASILJE NA PALILULI: Pretukao suprugu pa se branio da je samoj sebi nanela povrede!

Crna Hronika -

Beograđanin S. G. (54), koji se sumnjiči da je u sredu na opštini Palilula brutalno pretukao nevenčanu suprugu A. L. (50), koja je zadobila krvarenje na mozgu, na saslušanju u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu priznao je da je udario nekoliko puta u glavu, ali je tvrdio da je teške povrede sama zadala sebi.

- Povodom slučaja porodičnog nasilja koje se dodgodilo dana 9.12.2020. godine na teritoriji Palilule, po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu dana godine policijski službenici PS Palilula odredili su zadržavanje osumnjičenom G.S. zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici prema vanbračnoj supruzi, oštećnoj A.L. Ona je tom prilikom zadobila teške telesne povrede u vidu krvarenja na mozgu. Prilikom saslušanja u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu osumnjičeni G.S. je u prisustvu branioca po službenoj dužnosti izjavio da je oštećenu udario više puta otvorenom šakom u predelu glave ali da je oštećena sama sebi nanela teške telesne povrede - saopštilo je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

Nakon saslušanja osumnjičenog, kako se navodi, ovo tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor u trajanju od 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni boravkom na slobodi ometao tok krivičnog postupka uticanjem na svedoka -oštećenu, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom vremenskom periodu mogao da ponovi krivično delo.

- U daljem toku postupka tužilaštvo će ispitati oštećenu A.L., te naložiti njeno medicinsko i psihijatrijsko veštačenje, kao i psihijatrijsko veštačenje osumnjičenog, a po potrebi će preduzeti i druge dokazne radnje - navedeno je iz Prvog osnovnog tužilaštva.

(Kurir.rs/J. Spasić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track