Spaljena ograda povratnicima u Klini?!

Kosovska kriza

Spaljena ograda povratnicima u Klini?!

Crna Hronika -
Povratnicima u metohijsko mesto Klina Bogosavu i Zori Dabiželević izgorela je ograda ispred obnovljene porodične kuće i tvrde da je požar podmetnut

KLINA - Povratnicima u metohijsko mesto Klina Bogosavu i Zori Dabiželević izgorela je ograda ispred obnovljene porodične kuće i dok oni tvrde da je požar podmetnut, kosovska policija kaže da su ga pruzrokovale ulične eletrične instalacije.

Zora Dabižlević je kazala da sumnja da je neko kasno sinoć podmetnuo požar u kojem je, kako je navela, izgorelo 25 metara ograde i dva plasta sena.

"Kada smo videli plamen.., pozvao sam policiju, a oni su, valjda, zvali vatrogasce koji su došli i gašenjem su uspeli jedino da spase da ne izgore obližnja pomoća zgrada sa ogrevnim drvima koja sam spremio za predstojeću zimu", rekao je Dabižlević.

Prema njegovim rečima, jedan policajac im je sinoć rekao da je požar verovatno izazvan tako što je žica sa ulične elektromreže, između dve bandere, dodirnula drvo.

"Navodi policije ni fizički nisu mogući jer su žice ulične elektromreže daleko od stabala oraha. Na ta dva oraha osmuđeno je, odnosno izgorelo je samo lišće i grane okrenute prema požaru, a ne cela stabla. Sinoć nije bilo ni vetra, a nije nestajala ni struja što bi se sigurno dogodilo da su se te žice kojim slučajem uplele u granje oraha", ocenio je Dabižlević.

Šef istraziteljskog tima Kosovske policije u Klini Zenelj Haljitaj rekao je da policija, koja je došla s vartogascima, ima svedoke da je požar ispred kuće Dabižlevića izazvala struja.

Dabižlevići su se u obnovljenu porodičnu kuću vratili 2007. godine, a Zora je rekla da je mladi Albanci na ulici vređaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track