PROŠLO JE DVE GODINE: Vozač autobusa nije stao na pružnom prelazu, naišao je voz i tri niška sela "zavio u crno"
Foto: M.S., Printscreen Facebook

život je izgubilo osam osoba

PROŠLO JE DVE GODINE: Vozač autobusa nije stao na pružnom prelazu, naišao je voz i tri niška sela "zavio u crno"

Crna Hronika -

Sela Donje Međurovo, Čokot i Novo Selo su na današnji dan, 21. decembra, pre dve godine "zavijena je u crno" kada je voz naleteo naleteo na autobus "Niš ekspresa" i usmrtio osam osoba od čega troje dece.

Vozač autobusa Milan Zdravković (34) nije stao na pružnom prelazu Donje Međurovo zbog čega je osuđen na osam godina zatvora. Tom prilikom povređeno je oko 30 putnika. U toku suđenja utvrdilo se i da mašinovođa nije na vreme trubio vozom.

Nesreća se dogodila oko 7,25 kada su putnici pošli na posao, a deca krenula u školu. Utvrđeno je da je voz udario u autobus sa 66 kilometara na sat, a da je Zdravković pokušao da pređe pružni prelaz sa oko 10 kilometara na sat.

Autobus, Vozači, smrt, Niš
foto: M.S.

Još u vreme presude, roditelji i najbliži nastradalih što je osuđen za svaku žrtvu po jednu godinu.

- Pitam tužioca i advokate, da li život mog deteta vredi samo jednu godinu, s obzirom da je bilo osam nastradalih. Neka se stavi u moju poziciju, da je neko bio na mom mestu da li bi se tako ponašali - rekao je u završnoj reči pred sudom Srećko Kocić, otac nastradale Marijane Kocić (17).

Autobus, Vozači, smrt, Niš
foto: M.S.

U ovoj saobraćajnoj tragediji život su izgubili Aleksa Dimitrijević (15) iz Novog Sela koji je poginuo na mestu, Nataša Janković (42) iz Čokota, preminula u KC Niš, Bogomir Lazić (75), Gajtana Stamenković (78) iz Donjeg Međurova, Vlastimir Đorđević (65) iz Donjeg Međurova, preminuo 2. januara u bolnici, Danijela Stanković (48) iz Čokota je poginula na mestu nesreće, Marijana Kocić (16) iz Čokota preminula u KC Niš dok je trajala operacija, Lena Ilić (16) iz Čokota je preminula 17. maja u KC Niš.

(Kurir.rs/ M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja