POLICAJKA SPASLA NOVOROĐENČE IZ KONTEJNERA: U kesi se nešto pomeralo, evo je beba, živa je!
Foto: Privatna Arhiva

ispovest

POLICAJKA SPASLA NOVOROĐENČE IZ KONTEJNERA: U kesi se nešto pomeralo, evo je beba, živa je!

Crna Hronika -

Prvo sam našla krvavu kesu - peškire i donji veš! Sve je bilo natopljeno krvlju, znala sam da je beba tu negde, a zatim sam na dnu drugog kontejnera izvadila crnu kesu koja je bila vezana u čvor. Pod prstima sam osetila da se nešto pomera, i tada sam povikala: "Evo je beba, živa je!"

Ovako je za Kurir počela ispovest Katarina Ilić (23), službenica PS Obrenovac, koja je zajedno sa Dušanom Marjanović, vozačem Hitne pomoći, i kolegama pronašla bebu u kontejneru i spasla je!

kontejner gde je beba pronađena
kontejner gde je beba pronađenafoto: Kurir.rs

- Dobili smo dojavu da se žena porodila i da je bacila svoju bebu. Sa ekipom sam otišla na teren i tamo smo zatekli Hitnu pomoć. Jedna je otišla na peti sprat kako bi saznala gde su beba i porodilja, a ja sam sa Dušanom krenula da pretražujem kontejner - kaže Ilićeva i dodaje: - Ispred zgrade stoje četiri kontejnera. U prvom sam pronašla veliku crnu kesu natopljenu krvlju. Unutra su bili neki peškiri, donji veš, gaze... Rekla sam Dušanu da je ovde bilo porođaja jer ima mnogo krvi.

dušan koji je zajedno sa katarinom tražio bebu po kontejnerima
dušan koji je zajedno sa katarinom tražio bebu po kontejnerimafoto: Printscreen Youtube/Lokalne novine

Tada je dobila poziv od komandira, koji joj je rekao da ide u stan porodice u kojoj su ispitivali porodiljinu majku.

majka bebe milja p.
majka bebe milja p.foto: Facebook Printscreen

- Baba je promrmljala da je beba u drugom kontejneru. Strčala sam sa četvrtog sprata i nastavila da kopam. Na dnu kontejnera našla sam crnu kesu u kojoj se nešto mrdalo. Vičem: "Živa je, živa je!"

Okrenula sam je na kolena i počela da udaram kako bi počela da plače, i napokon osetila olakšanje jer je zaplakala. Nisam želela da se odvojim od nje, pa sam sa sanitetom pošla u bolnicu.

hrabra policajka
hrabra policajkafoto: Privatna Arhiva

Nakon herojskog čina, pala je na kolena i počela da se smeje i plače u isto vreme, zajedno sa kolegama (Lukić, Bursać i Ivić), sa kojima, kako kaže, deli i dobro i zlo. Milja P. (23) porodila se u sredu u stanu svojih roditelja u Obrenovcu. Policija je uhapsila njenu majku B. P. zbog sumnje da je bacila unuku u kontejner.

Kurir.rs/B. Travica

Foto: Privatna arhiva, Printscreen Youtube/Lokalne novine, Kurir.rs, Facebook Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track