SVOJE BOGATSTVO PLATIO GLAVOM: Deda Bora zverski ubijen, ubicu pustio u kuću pa ZAKLAN I OPLJAČKAN!
Foto: Privatna arhiva

horor kod svrljiga

SVOJE BOGATSTVO PLATIO GLAVOM: Deda Bora zverski ubijen, ubicu pustio u kuću pa ZAKLAN I OPLJAČKAN!

Crna Hronika -

Borisav Kostić iz svrljiškog sela Lalinac nije izvršio samoubistvo, već je brutalno ubijen, utvrdila istraga

Borisav Bora Kostić (76) iz svrljiškog sela Lalinac nije izvršio samoubistvo, već je brutalno ubijen. Kako Kurir saznaje, istraga je utvrdila da se Kostić nije sam posekao nožem po vratu, već da je zaklan i najverovatnije opljačkan!

Kostić je u sredu pronađen mrtav u svojoj kući i verovalo se da je izvršio samoubistvo. Međutim, dva dana kasnije došlo je do obrta u istrazi.

- Istraga i obdukcija utvrdili su da je brutalno ubijen. Policija će morati da istražuje u više smerova. Činjenica je da su vrata bila zaključana i da nije bilo premetačine. Očigledno da je ubica, ili više njih, dobro poznavao Boru da bi ga on kasno naveče pustio u kuću. Ubica je znao gde Bora drži novac, jer nije bilo premetačine i odmah ga je likvidirao - kaže izvor Kurira iz istrage.

Borisav Bora Kostić, ubijen, zločin
foto: Privatna arhiva

Prema nalazima sa Instituta za sudsku medicinu u Nišu, povrede na Borinim rukama ukazuju na to da je pokušao da se zaštiti i da se rvao s ubicom, ali je ovaj ipak uspeo da mu zarije nož u karotidu, pa je brzo iskrvario. Ubica je potom s plenom, pod okriljem noći nestao.

- Bio je dobar drug i prijatelj. Radili smo skoro dvadeset godina zajedno u svrljiškoj kožari. Sagradio je kuću u selu i u Svrljigu. Imao je bogato domaćinstvo, imanje, traktor i ostalu mehanizaciju, ali kada su mu umrli otac i supruga, skoro je sve prodao i došao da živi ovde u selu. Ni sa kim nije bio u sukobu, ni u svađi i jedini motiv zločina mogla bi da bude pljačka - kaže Borin kolega s posla Bora Marković.

Borisav Bora Kostić, ubijen, zločin, komšija
foto: Privatna arhiva

U prvi mah niko nije verovao da se Bora ubio, a sada su svi sigurni da je svoje bogatstvo glavom platio.

- Znaš da bez navodadžije nema svadbe kod nas u selu. E, pa to ti i Borin slučaj. Navodadžija ga je otipovao znajući da ima para, a izvršitelji su obavili prljav posao - priča Mile Đošić.

Dva nerešena ubistva

Prema rečima meštana, na policiji je da dilemu razreši ili će Borino ubistvo ostati nerešeno, kao i prethodna dva slučaja u svrljiškim selima Galibabincu i Merdželatu. - I tamo su domaćini takođe živeli sami i ubijeni su zbog pljačke, a ubice nisu otkrivene - pričaju oni.

Nezvanično se saznaje da je Bora deo novca čuvao u banci, ali meštani kažu da mu je uvek novčanik bio pun para, nije štedeo ni u čemu. Kažu, škrtica je bio - prema svojima.

- Kad mu je supruga umrla, povukao se iz Svrljiga u selo, ali je navodno iz te kuće iselio ćerku, zeta i njihovu decu, a potom ju je prodao i novac zadržao za sebe. Društvo je pronašao na drugoj strani, s prijateljicom iz Knjaževca, s kojom je navodno planirao zajednički život.

Deda Bora sahranjen je juče na seoskom groblju u prisustvu najuže rodbine. Ćerka, unuk i još jedan rođak otpratili su Borisava na večni počinak. - Bora je živeo i umro sam - kažu i meštani Lalinca.

Kurir / Dragan Ilić

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track