UBIŠE MI DETE NA PRAVDI BOGA: Nemanja otišao da prošeta s devojkom i više se nije vratio! POTRESNA ISPOVEST MAJKE (FOTO)
Foto: D.I.

Krvava TUČA

UBIŠE MI DETE NA PRAVDI BOGA: Nemanja otišao da prošeta s devojkom i više se nije vratio! POTRESNA ISPOVEST MAJKE (FOTO)

Crna Hronika -

Nemanja Anastasijević (18) je ubijen, a njegova devojka povređena u sukobu mladića kod Gadžinog Hana. Povređen je i Milan T. (18), čija se uloga utvrđuje

Nemanja Anastasijević (18) iz Zaplanjske Toponice kod Gadžinog Hana izboden je nasmrt juče oko šest ujutru, dok je njegova devojka (14) povređena. Zločin se dogodio na sokaku u Zaplanjskoj Toponici, a teške povrede zadobio je i Nemanjin drug i komšija Milan T. (18), čija se uloga u tuči i ubistvu utvrđuje.

Bogosav Anastasijević, otac ubijenog, kaže za Kurir da je drama počela u petak uveče, a da se završila tragedijom u subotu ujutru.

Z.Toponica, zaplanska toponica, ubistvo, Nemanja Anastasijević, Milan Tanić
foto: D.I.

- Prvi sukob između momaka desio se oko ponoći. Nemanja je došao kući s povredama glave, pa sam ga odvezao u dom zdravlja. Sanirali su mu ranu i vratili smo se kući, gde nam se pridružila i Nemanjina devojka. Popili su kafu i seli da se odmore.

Posle nekoliko sati otišli su da se prošetaju i sin mi se više nije vratio - priča otac Bogosav, dok njegova supruga Anica kaže da ih je u subotu oko šest ujutru pozvala neka žena i saopštila im tužnu vest.

Z.Toponica, zaplanska toponica, ubistvo, Nemanja Anastasijević, Milan Tanić
foto: D.I.

- Rekla je da idemo po Nemanju, jer leži na ulici. Otrčali smo kao bez duše i našli ga u lokvi krvi. Bio je živ, pa smo pokušali da mu zaustavimo krvarenje ispod rebara na desnoj strani, imao je tu pet uboda. Ubiše mi dete na pravdi boga - priča uplakana majka.

Bogosav dodaje da bi tragedija možda bila sprečena da je policija blagovremeno reagovala posle prve tuče.

Usvojen kao beba

Ubijeni Nemanja Anastasijević, kako kažu njegovi roditelji, usvojen je kao beba. - Usvojili smo ga kad je imao samo 39 dana. Bio je dete za primer, nastojali smo sve da mu obezbedimo u životu i sad kada je tek trebalo da živi, oteraše ga u smrt - plakala je majka Anica.

- Sin je prvo napadnut nedaleko od kuće i to je prijavljeno policiji. Mladići iz grupe, u kojoj je navodno bio i ranjeni Milan T., posle toga su se skrivali po selu i nađeni su tek posle druge tuče, u kojoj je i Milan T. uboden - tvrdi otac ubijenog.

Prema izveštajima lekara iz niškog KC, povređenom Milanu T. sledi nekoliko operacija.

Milan T.
foto: Dragan Ilić

Otac osumnjičenog: Nemanja nam je došao na vrata po pomoć

Dejan T., otac osumnjičenog Milana T., tvrdi da njegov sin nije bio u sukobu s Nemanjom. - U subotu oko šest ujutru Nemanja je došao na naša vrata s devojkom i zatražio pomoć, navodeći da ga je neko napao. Milan je tada krenuo da ih otprati i zaštiti ih, ali se ubrzo vratio i zavapio: „Izboden sam, idemo kod lekara“. Koliko znam, njih dvojica nisu bili u sukobu - kaže Dejan.

- Ima ubod u grudi i njegovo stanje je kritično. Ubod od noža u grudni koš ima i devojčica, koja je bila u društvu ubijenog, ali je ona van životne opasnosti - kaže izvor.

Policija je obavila uviđaj na nekoliko lokacija u selu, a nedaleko od kuće gde je boravio Milan T. nađen je nož, za koji se sumnja da je korišćen u obračunu. - Proverava se kome je on pripadao i ko ga je upotrebljavao - dodaje izvor. Žitelji sela žale se na česte sukobe mladića. Kažu da tome često kumuju alkohol i droga. Šta je konkretno bio povod za ovu tuču, kao i koliko momaka je učestvovalo u njoj, utvrđuje se.

Kurir.rs/Dragan Ilić

Foto D.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja