Najnovije vesti

MALČANSKI BERBERIN POKUŠAVA DA ODLOŽI IZRICANJE PRESUDE: Evo šta je Ninoslav sada uradio na sudu
Foto: Kurir

ČEKA GA NEIZBEŽNO

MALČANSKI BERBERIN POKUŠAVA DA ODLOŽI IZRICANJE PRESUDE: Evo šta je Ninoslav sada uradio na sudu

Crna Hronika

Ninoslav Jovanović, zvani Malčanski berberin, uporno pokušava da odloži izricanje kazne, ali bi rado pre toga da dokaže da je u trenutku otmice devojčice (12) prošle godine bio neuračunljiv i da je imao "pomućenu" svest. Na tome se baziralo i njegovo današnje ponašanje u Višem sudu u Nišu gde je izneo novi zahtev.

"Današnji glavni pretres je prekinut jer je optuženi tražio izuzeće zamenika javnog tužioca i izuzeće javnog tužioca i zahtev uputio tužilaštvu. Dok odluka ne bude doneta od strane tužilaštva, sud je glavni pretres prekinuo do srede", rekla je Irena Gušić, portparol Višeg suda u Nišu.

Do sada se pokazalo da on želi zatvorsku ćeliju da zameni bolnički krevetom i iscrpeo je sve resusre ne bi li u tome uspeo. Uskoro bi trebalo da uslede završne reči tužilaštva i odbrane.

Jedan od poslednjih driblinga Malčanskog berberina na sudu je zahtev da ima uvid u razne spise predmeta što nije uobičajno za klijenta, ali je zakonski moguće. Pretpostavlja se da bi u tim spisima pokušao da nađe nešto što bi moglo da predstavlja novi dokaz.

Javnost ga je već osudila, a pravno gledano, preti mu doživotna robija s obzirom na to da je već bio iza rešetaka 12,5 godina zbog silovanja i ritualnog šišanja dve devojčice u Nišu pre 16 godina.

Podsetimo, njemu se sada sudi za zločin s kraja prošle godine, kada je 20. decembra namamio u kola devojčicu i devet dana je vodio i maltretirao po knjaževačkim i niškim selima. Ona je oslobođena u Pasjači devet dana kasnije, a njemu su nestali lekovi za epilepsiju, pa je uhvaćen 5. januara na lokalnom groblju u rodnoj Malči.

Kurir.rs/M.S.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...