UŽAS! BEBA BAČENA U POLJSKI TOALET: Žena koja je bacila novorođenče u wc ranije sumnjičena za ČEDOMORSTVO!
Foto: Saša Urošev

Novi detalji

UŽAS! BEBA BAČENA U POLJSKI TOALET: Žena koja je bacila novorođenče u wc ranije sumnjičena za ČEDOMORSTVO!

Crna Hronika -

Tek rođena beba muškog pola, koju je, kako se sumnja, majka D. B. posle porođaja bacila u poljski toalet, pa je donela u kikindsku bolnicu, pre pet godina se sumnjičila za čedomorstvo.

Kako saznajemo, protiv D. B. je 2015. bila podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da je udavila svoju tek rođenu bebu.

Kikinda
foto: Saša Urošev

Nije znala da je trudna

- Kako se tada sumnjalo, ona je uvila dete u krpe i stavila ga u veš-mašinu. Govorila je da nije ni znala da je trudna, nego da je reč o hormonskom poremećaju. Kad joj se slošilo, primljena je u bolnicu. Policiji je ispričala da je dete ispalo kad je otišla u toalet i da je bilo mrtvo - podseća izvor i dodaje da je potom obdukcij apokazala da je beba zaista mrtva rođena.

I juče je suprug D. B. tvrdio da nije znao da mu je supruga u drugom stanju.

- Nije tačno da je bacila našeg tek rođenog sina u poljski WC. Ona se porodila u toaletu, a ja nisam ni znao da je trudna - priča N. B., suprug porodilje, koja se sumnjiči da je u ponedeljak novorođenče bacila u fekalije, a zatim ga sa povredama donela u bolnicu.

Kikinda
foto: Saša Urošev

- Ona ima poremećaj hormona. Prirodno je krupna, a zimi se više ugoji. Nije htela da ubije dete. Sve je brzo počelo. Nije uspela da se vrati u kuću, inače pozvali bismo Hitnu pomoć. Beba je upala u poljski WC - kaže N. B. i opisuje šta se dešavalo.

- Vratio sam se iz treće smene i legao da spavam, ali me je probudila dreka. Mislim da je bilo oko 9.15. Izašao sam u dvorište i čuo da se žena porodila u poljskom toaletu. Iz kuće je izašla i moja tašta. Kad sam ušao u WC, imao sam šta da vidim. Očigledno, žena je pokušavala da izvuče bebu, ali nije mogla, pa sam novorođenče izvukao ja - kaže on.

Izvlačila ga iz rupe

Kako dodaje, pupčana vrpca je pukla dok je njegova žena pokušavala da izvuče dete iz rupe. - Da nisam zaspao, možda bi sve bilo u redu. Niko nije namerno hteo da ubije bebu, niti bilo šta slično. Pozvao sam Hitnu pomoć. Žena i beba su sanitetskim kolima prevezene u bolnicu. Beba je sada u Novom Sadu, a supruga u kikindskoj bolnici. Dobro su - dodaje on. S. U. - S. S.

Kikinda
foto: Saša Urošev

Istraga

Dete u inkubatoru

Kao što smo već pisali, po prijemu u kikindsku bolnicu, utvrđeno je da je novorođenče imalo posekotine na koži glave i na telu, dok je majka još imala posteljicu u sebi. Majka je zadržana u kikindskoj bolnici na Ginekološko-akušerskom odeljenju, a beba je u inkubatoru prebačena u novosadski Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine. Slučaj je u nadležnosti Osnovnog javnog tužilaštva, a istražitelji su obavestili i Centar za socijalni rad, koji će preduzeti dalje koraku u skladu sa svojim nadležnostima - procenjivaće roditeljske kompetencije i preduzeti mere iz porodično-pravne zaštite.

Kurir.rs/Saša Urošev/ foto: S. U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track