OTAC PREKO KURIRA PRONAŠAO SPASIOCE SVOJE ĆERKE: Spasli su mi dete od smrti, postali smo prijatelji za ceo život
Foto: Privatna Arhiva

DIRLJIVA PRIČA

OTAC PREKO KURIRA PRONAŠAO SPASIOCE SVOJE ĆERKE: Spasli su mi dete od smrti, postali smo prijatelji za ceo život

Crna Hronika -

Policajci Vladan Nikolić i Aleksandar Milenković spasli su život devojčici (9), državljanki Makedonije, na auto-putu kod Umčara, a njena porodica je godinu dana kasnije, i to zahvaljujući tekstovima u Kuriru, pronašla policajce i u dirljivom susretu im zahvalila!

- Celo Kumanovo da poklonim tim policajcima ne bi bilo dovoljno da im zahvalim! Moja ćerka je u trenutku bila mrtva, a zahvaljujući njima, njihovoj hrabrosti i brzini, ona je danas živa i zdrava - kaže za Kurir Osman Jašari, otac spasene devojčice. On se pre nekoliko dana sastao s Nikolićem i Milenkovićem u Beogradu.

saobraćajni policajac Vladan Nikolić
saobraćajni policajac Vladan Nikolićfoto: Privatna Arhiva

Sirene i rotacija

- Tog avgusta smo se vraćali iz Kumanova za Belgiju, gde živimo, i kod Umčara kaže mi mlađa ćerka da sestri nije dobro. Sedmoro nas je bilo u autu. Stali smo i izašli, ćerka je bila u nesvesti. Uzeo sam je u naručje, dete je bilo praktično mrtvo - priča Osman.

- Tada sam čuo sirene, policija je dolazila ka nama i to idući u kontrasmeru. Došli su do mene i rekli su mi da sa ženom i detetom sednem u njihov auto. Upalili su rotaciju i sirene, vozili su kao da je njihovo dete u pitanju. Ceo svet mi se rušio, a oni su davali sve od sebe - objašnjava Osman.

Otac devojčice se prisetio da su njegovu ćerku preuzeli lekari iz Hitne pomoći, koje su policajci u međuvremenu pozvali.

- Doktor mi je rekao da je ćerka ostala bez vazduha. Spasli smo je u poslednjem trenutku zahvaljujući Vladanu i Aleksandru - iskren je sagovornik i dodaje da je mesecima tražio način da stupi u kontakt s hrabrim spasiocima.

Osman Jašari, Vladana Nikolića, Aleksandra Milenkovića, ćerka
foto: Privatna Arhiva

Vozili u kontrasmeru

- Zahvaljujući tekstovima u Kuriru iz avgusta 2019, uspeo sam nekako da ih nađem. Započeli smo prijateljstvo. Oni su za mene više od braće, oni su rizikovali svoje živote, vozeći u kontrasmeru da bi spasli moje dete - kaže Jašari.

Kurir.rs/J. Rafailović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track