18 MESECI ROBIJE ZA DVOJAC: Zapalili automobil zubara iz Aleksinca
Foto: Kurir/M.S.

moraće da plate i novčanu kaznu

18 MESECI ROBIJE ZA DVOJAC: Zapalili automobil zubara iz Aleksinca

Crna Hronika -

ALEKSINAC - Marko Miloradović (27) iz Gornje Peščanice kod Aleksinca osuđen je na jednu godinu i šest meseci zatvora jer je dokazano u Osnovnom sudu da je zapalio automobil novinara i stomatologa Dušana Ostojića iz te opštine.

Ostojiću je auto zapaljen u noći između 29. i 30. maja prošle godine kada su komšije oko 00.25 prijavile vatru u dvorištu zgrade gde stanuje oštećeni Ostojić. Miloradović je prekršio krivično delo izazivanje opšte opasnosti iz člana 287 Krivičnog zakonika. Prema presudi Miloradović će morati da plati i 50.000 dinara.

- Navedena presuda postala je pravosnažna, a u istom predmetu je postupak vođen zbog istog krivičnog dela protiv M.K.(48). On je presudom oslobođen optužbe da je učinio isto krivično delo, ali je presudu ukinuo Viši sud u Nišu te je u ponovljenom postupku u predmetu osnovnog suda u Aleksincu oglašen krivim i osuđen na istu kaznu od 18 meseci zatvora i novčano 50.000 dinara. Ova presuda nije pravosnažna zbog izjavljenih žalbi okrivljenog - navodi se u spisu koji je Osnovni sud u Aleksincu prosledio novinarima.

M.K. je u ovom predmetu okarakterisan kao podstrekivač, a Miloradović kao lice koje je zapalilo automobil.

Kurir.rs/M.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track