UGUŠIO SE U SNU: Tragedija u Majdanpeku na Božić, ratni vojni invalid stradao u požaru u potkrovlju
Foto: Emilija Jovanović / Espreso.co.rs

BLINDIRNA VRATA UKOČILA VATROGASCE

UGUŠIO SE U SNU: Tragedija u Majdanpeku na Božić, ratni vojni invalid stradao u požaru u potkrovlju

Crna Hronika -

Ratni vojni invalid Ljubisav Živković (54) iz Majdanpeka ugušio se u snu jer je u njegovom stanu, gde je živeo sam, izbio požar na Božić.

Kako saznajemo, nesrećni čovek imao je blindirana ulazna vrata i vatrogasci nisu mogli brže da dođu do njega. Tragedija se dogodila u noći između srede i četvrtka u Ulici Svetog Save.

- Ljubisav je živeo sam na poslednjem spratu zgrade, u potkrovlju. On je svojevremeno bio na ratištu i vratio se kao invalid, a dobio je i vojnu invalidsku penziju. Vatrena stihija se munjevitom brzinom proširila i zahvatila ceo Živkovićev stan. Međutim, on je spavao i usled velike koncentracije dima ugušio se u snu. Prolaznici i komšije videli su gust dim koji je kuljao iz stana i odmah su pozvali vatrogasce i policiju - kaže izvor Kurira.

Požar je, inače, izbio u zgradi u blizini benzinske pumpe, a vatrogasci su imali i dodatni problem.

- Vrata Živkovićevog stana su blindirana i nakon bezbroj pokušaja nisu uspeli da otvore vrata. Svi su pokušavali na razne načine da uđu u stan i spasu nesrećnog čoveka, koji je spavao - kaže izvor iz istrage i dodaje:

- Jedini način da se uđe bio je kroz razbijen prozor preko krovne konstrukcije zgrade, s obzirom na to da stan ima sigurnosna vrata koja nije bilo moguće razvaliti. Požar je lokalizovan, ali, nažalost, Živković je stradao. Zasad se još uvek ne zna tačan uzrok požara, ali se pretpostavlja da je u pitanju loša instalacija ili grejalica koja je ostala uključena dok je Živković spavao.

Kurir.rs / B. T. / Foto: Emilija Jovanović / Espreso.co.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track