ŠVERC KOKAINA NA ŠKOLSKOM BRODU: Platio 400.000 evra da se brani sa slobode!
Foto: Printscreen Vijesti.me/Siniša Luković

sud prihvatio jemstvo podoficira vojske Crne gore

ŠVERC KOKAINA NA ŠKOLSKOM BRODU: Platio 400.000 evra da se brani sa slobode!

Crna Hronika -

Podoficir vojske Crne Gore Duško Radenović, optužen za šverc kokaina na školskom brodu "Jadran", ponudio je jemstvo od 414.608 evra, koje je Viši sud u Podgorici prihvatio, kako bi se branio sa slobode, piše podgorički Dan.

Podsetimo, Radenović se sumnjiči da je deo kriminalne grupe koja je pokušala da školskim brodom iz Tivta u Istanbul prebaci 56 kilograma kokaina. Savetnica za odnose sa javnošću Višeg suda Aida Muzurović navela je da su, pored prihvaćenog jemstva, koje podrazumeva stavljanje hipoteke na nekretninu, Radenoviću određene i mere obezbeđenja obaveznog, povremenog javljanja državnom organu, zabrana napuštanja boravišta osim na poziv policije i tužilaštva i oduzimanje putnih isprava.

Radenović je uhapšen 19. aprila 2019. godine po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog umešanosti u šverc kokaina brodom "Jadran", koji je organizovala grupa koju predvode Nikšićanin Dejan Rovčanin i srpski državljanin Vladimir Račić. Optužnica je podignuta protiv petočlane grupe, a okrivljeni Vladimir Račić, Duško Radenović i Vladimir Stupar terete se za stvaranje kriminalne organizacije, trgovinu narkoticima i posedovanje oružja. Viši sud prihvatio je i jemstvo od 44.800 evra koje je ponudio optuženi Radomir Osmajić kako bi se branio sa slobode.

Kurir.rs/J. I./ Foto printscreen Vijesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track