ZA DAN 101 SAOBRAĆAJNI PREKRŠAJ U NIŠU: Jednom vozaču izmereno 2,18 promila alkohola u krvi, drugi vozio 150 na sat kroz grad
Foto: S.U., Ilustracija

stroga kontrola saobraćaja

ZA DAN 101 SAOBRAĆAJNI PREKRŠAJ U NIŠU: Jednom vozaču izmereno 2,18 promila alkohola u krvi, drugi vozio 150 na sat kroz grad

Crna Hronika -

Niška policija je nakon odluke ministra Aleksandra Vulina da se sprovode pojačana kontorola saobraćaja na teritoriji Niša, tokom jučerašnjeg dana otkrila i procesuirala 101 saobraćajni prekršaj, sačinjena su 83 prekršajna naloga, a biće podneto 18 zahteva za prekršajni postupak.

- Od ukupnog broja prekršaja posebno izdvajamo izmerenu brzina kretanja vozila od 146,9 kilometara na sat, i to na delu puta gde je ograničenje 50 km/h, a otkriven je i prekršaj upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola od 2,18 promila. Navedeni prekršaji predstavljaju nasilničku vožnju i vozači će biti odvedeni kod dežurnog sudije i procesuirani u skraćenom postupku. Policija apeluje na vozače da se ponašaju odgovorno, da poštuju saobraćajna pravila i propise i tako sačuvaju sebe i druge učesnike u saobraćaju, naveli su iz policije.

Ministar Vulin je preko vikenda bio u Nišu i smenio načelnika saobraćajne policije, a tada su i naložene pooštrene mere kontrolisanja saobraćaja. To nije bio slučaj početkom ove godine kada je mladi N.S.(19) dva ili tri dana vozio "Audi" prekomernom brzinom kroz Niš, a epilog je bio tregičan jer je usmrtio dvanaestogodišnjeg dečaka i Nišliju starog 48 godina.

N.S. je nakon toga priveden i trenutno se nalazi u pritvoru.

(Kurir.rs/M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track