Najnovije vesti

OGLASILA SE NIŠKA POLICIJA: Otac vozača audija niti radi niti je ikada radio u MUP
Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Policijska uprava Niš

OGLASILA SE NIŠKA POLICIJA: Otac vozača audija niti radi niti je ikada radio u MUP

Crna Hronika

NIŠ - Policijska uprava u Nišu demantovala je glasine povodom tragedije koja se dogodila 4. januara kada je N.S.(19) pokosio i usmrtio dečaka od 12 i Nišliju od 48 godina. Policija navodi da otac osumnjičenog nikada nije radio kao pripadnik organa reda pa samim tim nije mogao ni da bude šef u policiji, kako su to neki naveli.

- Zarad istinitog informisanja javnosti ističemo sledeće činjenice: Prva laž: Otac uhapšenog A.S. radi ili je radio u Ministarstvu unutrašnjih poslova kao načelnik smene operative. Istina je da otac uhapšenog A.S. nije, niti je ikada bio zaposlen u Ministarstvu unutrašnjih poslova, pa tim pre ne može biti ni šef smene. Druga laž: Osumnjičeni N.S. ima 19 godina i nema pravo na vozačku dozvolu. Istina je da je u vreme nezgode N.S., posedovao redovnu vozačku dozvolu koju je, u sladu sa Zakonom, stekao kao i svi koji su u srednjoj školi završili obrazovni profil - vozač motornih vozila i položili vozački ispit. Njima se probna vozačka dozvola izdaje na godinu dana. Treća laž: U vozilu su pored osumnjičenog u trenutku nezgode bile tri osobe. Istina je da su u automobilu, kojim je upravljao uhapšeni vozač, u vreme nezgode bile dve maloletne osobe sa kojima su policijski službenici iste večeri u prostorijama Policijske uprave u Nišu obavili razgovor u prisustvu roditelja, saopštila je policija.

U svom proglasu oni kao četvrtu neistinu u medijima iznose to da "svedok događaja nije saslušan".

- Istina je da svedok događaja, koji se tragične večeri nalazio na ulici, nije saslušan jer je iste večeri hospitalizovan pa sa njim u tom trenutku nije bilo moguće obaviti razgovor. Peta laž je da su ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i direktor policije Vladimir Rebić nenajavljeno došli u Niš odmah nakon saobraćajne nezgode kako bi uticali na ishod i zataškali slučaj. Istina je da su ministar Vulin i direktor Rebić 5. januara ove godine, po unapred najavljenoj radnoj poseti, obišli Policijsku upravu u Nišu, gde su na sastanku sa načelnikom i rukovodiocima Policijske uprave u Nišu razmatrani uslovi rada i opremljenost policijskih službenika, kao i rezultati rada ove uprave, navedeno je iz policije.

Policija u Nišu je u konkretnom slučaju postupala u skladu sa zakonom, odmah uhapsila osumnjičenog i nikakvog zataškavanja slučaja nije bilo, niti je bilo ko uticao na njihov rad.

Kurir.rs/M.S.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...