Najnovije vesti

AKO IH JE VREĐAO PITAJTE RODITELJE ZAŠTO SU TO DOPUŠTALI: Toma Fila o predatoru Miki Aleksiću, da je moje dete nazvao budalom...
Foto: Zorana Jevtić

slučaj aleksić

AKO IH JE VREĐAO PITAJTE RODITELJE ZAŠTO SU TO DOPUŠTALI: Toma Fila o predatoru Miki Aleksiću, da je moje dete nazvao budalom...

Crna Hronika

Advokati Nemanja Jolović i Zdenko Tomanović otkazali su punomoćje profesoru glume Miroslavu Miki Aleksiću, koji je osumnjičen za silovanje i nedozvoljene polne radnje nad učenicama njegove škole

"Nemanja Jolović je moj prijatelj, a Zdenko Tomanović takođe je vrlo uspešan advokat, branio je Miloševića i Miškovića, to su ljudi koji ne bi tek tako odustali od odbrane. Kod nas po kodeksu profesionalne etike, baš kao i kod lekara, nije dozvoljeno da biramo slučaj, moramo svakoga da branimo. Dva puta sam odustao, jednom kada je čovek silovao, ubio i zapalio devojčicu od pet godina, a drugi put kada je optuženi silovao majku, slomio joj rebra i ruke. U slučaju Aleksića radi se o tome da su advokati uvideli da su oštećeni njihovi prijatelji, inače ne bi odbili slučaj - objasnio je Fila na TV Prvai dodao:

"Svi slučajevi u kojima dođe do seksualnih delikata su najodvratniji, gledao sam da što manje branim takve ljude, ali moramo to da radimo", rekao je Fila.

Mika Aleksić
foto: Printscreen/RTS

On je komentarisao i koliko je teško dokazati silovanje posle mnogo godina:

"U svojoj praksi imam dosta oslobađajućih presuda gde su utvrđeni razni motivi za takve zločine. Na putu smo da promenimo Ustav da bi se ojačala sudska vlast, Evropska komisija je stavila velike primedbe na to. Najlakše je utvrditi silovanje odmah kada su prisutni tragovi nasilja jer je za silovanje potrebno da se pruži otpor. Postoji, po meni suluda, priča da taj otpor mora biti permanentan jer to može ženi da se dopadne. Otpor se obično slama silom ili pretnjom da će se napasti na život. Mnogo je teško dokazati silovanje sa protokom vremena i zato apelujem da se počinioci odmah prijave", rekao je ugledni beogradski advokat.

O načinu na koji se učitelj glume ophodio prema svojim učenicima i psihički ih zlostavljao, Fila je ukazao da treba pogledati i "drugu stranu priče":

"Hajde da pogledamo drugu priču. Ako ih je vređao pitajte roditelje što su to dopuštali. Ne znam kako bih dozvolio da mi neko dete naziva budalom, daj Bože da bih se onda zaustavio na rečima. Mnogo je šira slika, znam da je to ugledna škola ja njega (Miku) poznajem, bio sam i na Arkanovoj svadbi. Vređaju i Batu Miladinovića, umro je čovek odavno. Ne znam šta je tačno, ali sud mora da utvrdi krivični značaj celog slučaja. Uvreda deteta u krivičnom smislu ne znači ništa", naglasio je Toma Fila.

(Kurir.rs, Informer)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...