JAVILE SE NOVE ŽRTVE MIKE ALEKSIĆA: Odlučile da ispričaju šta se sve dešavalo u školi glume čim su čule APEL MILENE I IVE!
Foto: Kurir

istraga

JAVILE SE NOVE ŽRTVE MIKE ALEKSIĆA: Odlučile da ispričaju šta se sve dešavalo u školi glume čim su čule APEL MILENE I IVE!

Crna Hronika -

U Višem tužilaštvu u Beogradu juče su iskaze dale dve devojke koje su bile učenice Miroslava Aleksića, a danas bi trebalo da budu pozvani prvi svedoci

U Višem tužilaštvu u Beogradu, koje vodi istragu protiv reditelja i učitelja glume Miroslava Mike Aleksića (68) zbog sumnje da je osam puta silovao i izvršio sedam nedozvoljenih polnih radnji nad šest učenica njegove škole, juče su saslušane još dve oštećene.

Kako Kurir saznaje, danas bi trebalo da budu saslušani i prvi svedoci, koji imaju određena saznanja o navodnom seksualnom zlostavljanju u školi glume i koje su oštećene devojke pominjale u svojim iskazima.

Psihijatrijsko veštačenje

- Zaključno sa dve devojke koje su juče dale iskaze, a koje ne žele da se eksponiraju javno, saslušano je pet devojaka. Danas kreće saslušanje svedoka, a šesta devojka koja je prijavila Aleksića biće saslušana naknadno, posle neuropsihijatrijskog veštačenja koje će biti urađeno, pošto je još uvek maloletna - kaže izvor Kurira.

Prema njegovim rečima, oštećene devojke su ostale pri optužbama koje su iznele u policiji kada su svog nekadašnjeg učitelja optužile za seksualno zlostavljanje.

- Svedočenje ove dve devojke trajalo je kraće nego saslušanje glumica Milene Radulović i Ive Ilinčić. Ono što su one doživele u školi glume Miroslava Aleksića daleko je bilo manje strašno od onoga o čemu su prethodno svedočile dve mlade glumice - dodaje naš sagovornik.

Zoran Jakovljević advokat, Zoran Jakovljević
foto: Ana Paunković

Aleksićeva odbrana

Nije mogao da bude seksualno aktivan

Branilac Miroslava Aleksića, advokat Zoran Jakovljević za portal Mondo je rekao da je Aleksiću pre nekoliko godina iz zdravstvenih razloga odstranjena prostata i da on zbog toga nije mogao da bude seksualno aktivan, pa ni da počini silovanje. S druge strane, zastupnik oštećenih devojaka, advokat Jugoslav Tintor tvrdi da te procene mogu da daju samo lekari. - To što odbrana tvrdi mora i da dokaže. Ali u svetlu iskaza koje su dale, a čije detalje ne mogu da iznosim, ono o čemu su detaljno govorile i iznele specifičnosti tog čina, ove tvrdnje ne kompromituju njihove iskaze. Postoje specifičnosti o kojima su govorile, a koje upravo sugerišu da je imao određene probleme, odnosno da nije bilo reči o tipičnom silovanju na kakvo se prvo pomisli kada se izgovori ta reč - kaže Tintor za Kurir.

Jugoslav Tintor, Miroslav Mika Aleksić
foto: Ana Paunković, Dado Đilas

Njih dve, kako dodaje, javile su se policiji nakon što su čule apel Milene i Ive. - Ispričale su da su osećale obavezu da se posle izlaska Milene Radulović u javnost odazovu apelu policije i ispričaju ono što se njima dešavalo u prestižnoj školi - objašnjava on.

Određen mu pritvor

Podsetimo, poznati učitelj glume, kroz čiji su školu prošli mnogi srpski glumci, uhapšen je 17. januara i od tada je u pritvoru. Na saslušanju u Višem tužilaštvu, kako je Kurir pisao, on je kratko izneo odbranu u kojoj je negirao izvršenje krivičnog dela, ali nije odgovarao na pitanja, niti se detaljno branio od pojedinačnih optužbi koje su devojke iznele protiv njega.

(Kurir.rs/Jelena Spasić/foto Dado Đilas, Ana Paunković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track