UBIJEN NAVIJAČ IZ GRUPE VELJE NEVOLJE: Džimi (24) upucan u stomak u sukobu s navijačem Crvene zvezde ZBOG DUGOVA!
Foto: Facebook Printscreen

narko-obračun kod pančeva

UBIJEN NAVIJAČ IZ GRUPE VELJE NEVOLJE: Džimi (24) upucan u stomak u sukobu s navijačem Crvene zvezde ZBOG DUGOVA!

Crna Hronika -

Timotije Stojanović Džimi (24) iz Starčeva kod Pančeva pogođen iz pištolja u stomak u sukobu s navijačem Crvene zvezde zbog dugova

Timotije Stojanović Džimi (24), navijač Partizanove grupe Principi, koju je navodno formirao Veljko Belivuk (37), zvani Velja Nevolja, ubijen je u sredu nešto pre 22 sata u Starčevu kod Pančeva.

mesto gde je timotije ubijen
mesto gde je timotije ubijenfoto: Zorana Jevtić

Sumnja se da je Stojanović ubijen u obračunu sa navijačem Crvene zvezde na uglu ulica Nadelske i Mateje Gupca.

- Sumnja se da su se Džimi i njegov drug M. M., inače vođa lokalnog ogranka Principa, sastali sa Zvezdinim navijačem. Navodno, sukobili su se zbog para, a gradom se pronela priča da je zvezdaš navodno dugovao novac ekipi u kojoj je Džimi - kaže izvor i nastavlja:

velja nevolja
velja nevoljafoto: Zorana Jevtić

- Tokom te navodne naplate duga došlo je do pucnjave i Stojanović je pogođen hicem iz pištolja u stomak. Priča se da je reč o zelenaškom dugu ili o dugu za drogu. Naš izvor otkriva da je M. M. tada stavio teško ranjenog druga u sivi BMW i da je krenuo put pančevačke bolnice.

- Istovremeno je pozvao prijatelja koji radi u bolnici i rekao mu da mu je dobar drugar upucan i da mu deluje kao da neće preživeti. Radnik bolnice mu je rekao da ga odmah doveze, što je M. M. i učinio - kaže izvor i dodaje da je M. M. ostavio Stojanovića na ulazu u Opštu bolnicu, ali da je on preminuo nedugo po prijemu.

Timotije Stojanovic Dzimi, ubistvo, Pancevo, Starcevo
foto: Zorana Jevtić

Ministar policije Aleksandar Vulin rekao je juče da je policija identifikovala napadače i da se intenzivno traga za dvojicom osumnjičenih za ovo ubistvo.

- U obračunu dve bande narko-dilera stradala je jedna osoba. Ovde se niko ne bori oko koreografije zato što voli ili veruje u ovaj ili onaj klub. Ovo su narko-dileri, ovo su potencijalne ubice, ovo su ubice naše dece i naš posao je da ih uklonimo sa ulica zauvek - rekao je Vulin. U Starčevu i čitavom Pančevu juče su bile zastupljene jake policijske snage, a uviđaj je trajao satima.

jake mere policije
jake mere policijefoto: Zorana Jevtić

- Policija je odnela auto za koji se sumnja da ima veze sa zločinom. Takođe, iz kuće ispred koje se desila pucnjava sa lisicama su izvedene dve osobe, kojima je određeno zadržavanje do 48 sati i čija se uloga u zločinu utvrđuje - kaže izvor i dodaje da je drug ubijenog Stojanovića, M. M., dao izjavu u policiji.

Meštani Starčeva kažu da je ubijeni Džimi bio problematičan.

Majka van sebe

Nikad nije govorio gde ide

kuća u kojoj je timotije živeo sa porodicom
kuća u kojoj je timotije živeo sa porodicomfoto: Zorana Jevtić

Majka Timotija Stojanovića kroz suze je juče rekla za Kurir da ne zna kako je njeno dete nastradalo. - Još sam u šoku! Izašao je kobne noći i nije rekao kuda ide. Nikada nije javljao kuda ide i sa kim ide - kaže majka i dodaje:

- Da mi je sin ubijen, saznala sam oko 22, kada je neko pozvao mog zeta i saopštio mu da Timotija više nema. Poslednjih godinu dana nigde nije radio, a prethodno je bio zaposlen u Rafineriji i Luci. Čekamo da nam kažu šta se dogodilo.

- Čuo sam da je bio navijač, a oni svašta rade, samo ne idu na utakmice zbog ljubavi prema fudbalu. Timotije je i hapšen ranije, a pre nekoliko godina je bio brutalno pretučen. Tad su mu štanglama izlomili sve zube - kaže komšija, dok drugi dodaje:

- Priča se da je debelo zagazio u kriminal, da je tu bilo i droge i zelenašenja. Pošao je lošim putem. Od Stojanovića su se juče na društvenim mrežama oprostili navijači Partizana.

Istraga pokušaja likvidacije u Crnoj Gori

Za Belivukovo ubistvo plaćeno 1,3 miliona evra!

Crnogorska policija je prošle nedelje sprečila likvidaciju Veljka Belivuka i njegovog druga Marka Miljkovića i uhapsila trojicu osumnjičenih, a tamošnji tužilac Saša Čađenović saopštio je juče da je za tu likvidaciju u Tivtu kriminalna organizacija trebalo da dobije između 700. 000 evra i 1,3 miliona evra.

belivuk i njegov prijatelj marko miljković
belivuk i njegov prijatelj marko miljkovićfoto: Zorana Jevtić, Dado Đilas

Inače, podgorička policija u sredu je sprečila još jednu likvidaciju, pošto je u "golfu" pronašla eksploziv namenjen ubistvu jedne bezbednosno interesantne osobe. Kako je juče saopštio tužilac Čađenović, tužilaštvo je u saradnji sa sektorima Uprave policije u proteklih 10 dana sprečilo više likvidacija koje je trebalo da budu izvršene u Tivtu, Budvi, Podgorici i Baru. Iz tužilaštva je potvrđeno da su mete ranije uhapšene dve grupe u Tivtu trebali da budu Veljko Belivuk i Marko Miljković, bliski kavačkom klanu, a u Budvi "škaljarac" Marko Ljubiša Kan. - Kriminalna organizacija za ubistvo u Tivtu trebalo je da dobije između 700.000 i 1,3 miliona evra, za ubistvo koje je planirano u Podgorici 500.000 evra, a za ubistvo koje je planirano u Baru izvršiocima je trebalo da bude isplaćeno oko 50.000 evra - rekao je Čađenović.

(Kurir.rs - Ekipa Kurira / Foto: Zorana Jevtić, Dado Đilas, Facebook)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja