ČEKA SE NALAZ VEŠTAKA: Odloženo suđenje ikonopiscu Vladanu optuženom za svirepo ubistvo bake Jelice (82)
Foto: M.S.

slede završne reči

ČEKA SE NALAZ VEŠTAKA: Odloženo suđenje ikonopiscu Vladanu optuženom za svirepo ubistvo bake Jelice (82)

Crna Hronika -

Opravdani izostanak doktora i veštaka sudske medicine u Nišu Radovana Karadžića odložio je danas suđenje nekadašnjem ikonopiscu Vladanu Grahovcu iz Raške koji je optužen da je u noći 1. septembra ubio staricu Jelicu Tatarovski (82).

Kako je pojasnio sudija Mirko Drašković, Karadžić je poslao dopis da ima obaveze na Medicinskom fakultetu, a odbrana se saglasila s tim da se suđenje odloži za 12. februar.

Zamenik javnog tužioca je predložio da se proces ubrza. Drašković se saglasio sa tim i predložio advokatskim timovima "da pripremaju završnu reč".

Na sledećem ročištu Karadžić bi trebalo da svedoči o zdravstvenim okolnostima koje je zabeležio kod Grahovca, a što bi moglo da utiče na preciznije psihičko stanje optuženog u vreme ubistva. Na tom ročištu bi trebalo da se pročita i dopis zatvorskog lekara Saše Dimitrijevića o terapiji koju trenutno prima Grahovac.

Nekadašnji ikonopisac i student stomatologije je optužen da je pod drogama i u alkoholisanom stanju ubio baka Jelicu. Nekada je stanovao u toj zgradi na Bulevaru Zorana Đinđića 73.

Jelica mu je otvorila, a on joj je zadao 26 uboda nožem i oteo joj 760 evra. Nakon toga je pobegao u Beograd, a policija ga je pronašla tako što su ga zabeležile kamere u zgradi.

Grahovac se više puta izvinjavao za zločin koji je učinio.

(Kurir.rs/M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track