TEROR VELJINE EKIPE: Rade šta hoće, otimaju, tuku, prete, HTELI DA BACE DETE (3) SA TERASE! Meštani Starčeva ŽIVE U STRAHU
Foto: Nemanja Nikolić

NEVOLJE ZBOG VELJE NEVOLJE

TEROR VELJINE EKIPE: Rade šta hoće, otimaju, tuku, prete, HTELI DA BACE DETE (3) SA TERASE! Meštani Starčeva ŽIVE U STRAHU

Crna Hronika -

Posle ubistva mladića u Starčevu kod Pančeva, građani tvrde da su žrtve terora navijačke i kriminalne grupe, na čijem je čelu navodno Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja

Plašimo se za naše živote. Oni ovde već duže vreme rade šta hoće, otimaju, tuku, prete, zelenaše. Niko ne zna kako da im se stane na put. A ubistvo momka, meštanina, govori da se radi o opasnoj navijačkoj i kriminalnoj grupi. I javna je tajna da je na njenom čelu Veljko Belivuk.

Ovako za Kurir govore meštani Starčeva i okolnih naselja, ali i Pančevci posle ubistva sugrađanina Timotija Stojanovića Džimija (24), navijača Partizanove grupe Principi.

Starčevo
foto: Zorana Jevtić

- Očajni smo, ne možemo im ništa. Taj Belivuk se navodno preselio iz Beograda u Pančevo, a kako smo saznali, formirao je navijačku grupu Principi, čiji su navodno članovi i lokalni momci. Oni već duže vreme terorišu čitav kraj. Poznati su po krivičnim delima koja se odnose na iznude, zelenašenje, krađe, tuče. Toliko su bili bahati da su sve žrtve ostavljali u strahu - pričaju zabrinuto stanovnici ovog kraja.

Da je grupa kojoj je navodno pripadao i ubijeni Stojanović ozloglašena, rekli su za Kurir i mnogi Pančevci, koji iz straha, u većini slučajeva, nisu ni prijavljivali policiji ta zlodela.

- O njihovoj nasilnosti svedoči jedan slučaj u kome su navodno upali čoveku u kuću i tražili novac. Nesrećnom čoveku su zapretili tako što su mu trogodišnje dete uhvatili za nogu i držali ga na terasi uz pretnju da će da ga bace. Dete je vrištalo, a mučeni čovek... Šta je mogao drugo, nego da im da sav novac koji ima u kući. Ko zna koliko je dao novca, i za to se zna, ali niko nije smeo da ih prijavi. Činjenica je da su sejali strah za sobom - priča jedan Pančevac.

Drugi kažu da se grupa toliko osilila da su otimali ljudima stanove i automobile.

- Bilo je situacija da odu kod čoveka koji se bavi građevinom i nateraju ga silom da prepiše stan na neko ime. Tako su pretukli jednog čoveka i njegovog sina da im prepišu stan. Jednom su čoveku oteli automobil BMW. Bio u kafiću, jedan iz te ozloglašene grupe mu je prišao i pitao ga za auto. Hvalio ga i tražio mu da ga proba. Seo je u automobil i otišao. Kasnije je video svoj auto s drugim tablicama, ali kada je saznao s kim ima posla, ne znam da li je to uopšte prijavio policiji. Ljudi su strahovali za svoje živote, ti klinci nemaju nikakvog osećaja. Eto, to dokazuju i time što se tako olako ubijaju. Pucaju na pogrešan pogled - priča ogorčeni čovek.

Belivukov put

Belivuk je svoju „navijačku karijeru“ počeo na tribini FK Rad na Banjici u Junajted forsima. Sa nekoliko drugara prelazi na južnu tribinu stadiona Partizan.

Belivuk s pokojnim Aleksandrom Stankovićem osniva navijačku podgrupu Janjičari, koja doslovno preuzima jug. Međutim, nakon Stankovićevog ubistva 2016, Belivuk postaje njegova zamena - kaže naš sagovornik. Belivuk tada reformiše Janjičare.

Pravi novu navijačku grupu Principi, s kojom kreće u „čišćenje“ južne tribine - objašnjava izvor.

Meštani Starčeva se nadaju da će ovo ubistvo da osvesti nadležne da se u ovom kraju događaju mnoge kriminalne radnje.

- U mestu vlada kriminal. Žao mi je mladog deteta, ali svašta ta ekipa radi po selu. Terorišu narod, kradu meso, obijaju trafike, presreću ljude na ulici, kradu, ma, užas. Ne znamo kako da se zaštitimo, svako ko ima malo više para, proklinje sebe. Sve uzeše! Od mašina, para, kola i sve što uzmu danas, malo je. Eto ih sutra opet - kaže zabrinuti stanovnik sela.

Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track